Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFIL

"Posljednje pismo tvojega ljubavnika" u knjižarama

najbolji romantični roman 2011.
arhiva vl
26.10.2011.
u 16:08

Priče o strasti, preljubu i gubitku međusobno se isprepleću u ovom romanu iznimnog emocionalnog naboja

Profil je izdao novu knjigu Jojo Moyes "Posljednje pismo tvojega ljubavnika", nagrađenu za najbolji ljubavni roman 2011. godine. 

Priče o strasti, preljubu i gubitku međusobno se isprepleću u ovom romanu iznimnog emocionalnog naboja. Dok u potrazi za pričom pregledava arhivu novina za koje radi, novinarka Ellie ne očekuje da će pronaći išta zanimljivo. Umjesto priče, pronalazi pismo iz 1960. u kojemu neki muškarac moli svoju ljubavnicu da napusti supruga – i Ellie biva uvučena u ljubavni odnos iz prošlosti. Godine 1960. Jennifer se budi u bolnici nakon prometne nesreće. Ničega se ne sjeća – ni supruga, ni prijateljā, ni tko je bila. A zatim, kada se vrati kući, otkriva skriveno pismo i počinje se prisjećati ljubavnika zbog kojega je bila spremna sve staviti na kocku...

 Jojo Moyes studirala je na Royal Holloway and Bedford New Collegeu, zatim je dobila stipendiju za poslijediplomski studij novinarstva na City Universityju. Pridružila se Independentu kao novinarka u rubrici vijesti, a 1998. postala je pomoćnicom urednika vijesti i na tom je mjestu ostala do siječnja 2000. kada se ponovno posvetila pisanju kao dopisnica rubrike za umjetnost i medije. Godine 2011. Jojo Moyes primila je za svoj roman „Posljednje pismo tvojega ljubavnika“ uglednu nagradu Romantic Novelists' Association (RNA) za najbolji ljubavni roman godine. Do sada je objavila osam romana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije