Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtva pandemije

Od posljedica koronavirusa preminuo talijanski arhitekt Vittorio Gregotti

16.03.2020.
u 11:09

U bogatoj karijeri potpisao je stadion u Barceloni izgrađen za Olimpijske igre i Arcimboldi operu u Milanu. U bolnici u Milanu trenutno je zaražena i Vittorijeva supruga

Talijanski arhitekt Vittorio Gregotti koji je između ostalog 1992. dizajnirao i stadion u Barceloni za ljetne Olimpijske igre, preminuo je u 92. godini od posljedica koronavirusa, objavili su talijanski mediji.

Bio je hospitaliziran u Milanu gdje mu je dijagnosticiran Covid-19.

U dugoj i bogatoj karijeri dizajnirao je i stadion Marassi u Genoi za Svjetski kup u Italiji 1990. i Arcimboldi operu u Milanu. Potpisao je i niz naselja u Shangahaiju, Belem kulturni centar u Portugalu i Grand Theatre de Provence u Francuskoj. 

Od majstora internacionalne arhitekture oprašta se talijanska kulturna javnost,a istovremeno u bolnici u Milanu hospitalizirana je i Gregottijeva supruga, piše Corriere della Sera.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
11:49 16.03.2020.

Mlad čovjek,šteta još je puno mogao dati.

IV
IVRI
12:51 16.03.2020.

Dao Bog još velikih majstora takve "stare škole"! Ovi mladi arhitekti od ljudi čine zatvorenike.

PA
Pajo
12:20 16.03.2020.

Taj koronavirus stvarno ne bira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije