Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

"Nije sam onaj koji ima prijatelja"

Mjuzikl Divan Božić na humanitarnoj premijeri 2.12.u 12.30
19. studenoga 2018. u 12:14 127 prikaza
Mjuzikl Divan Božić
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/10

U GK Žar ptica završne su pripreme božićnog mjuzikla Divan Božić i velikog humanitarnog projekta "Nije sam onaj koji ima prijatelja" kojim ćemo pomoći Udruzi Hrabri telefon. Prema tekstu Vesne Ravenšćak Lozić, glazbu je napravio Bojan Jambrošić, koji uz ansambl kazališta Žar ptica Dunju Fajdić, Marka Hergešića, Petra Atanasoskog, Zorana Pribičevića i Vesnu Ravenšćak Lozić, igra glavnu ulogu. Mjuzikl režira sve uspješniji mladi redatelj Robert Bošković.

Mjuzikl Divan Božić | Autor : PROMO Foto: PROMO

Divan Božić bio bi sasvim običan božićni mjuzikl da u njemu nije jedan mali unikatni krpeni psić, izrađen u krojačkoj radionici GK Žar ptica prema zamisli kostimografa i scenografa predstave  Patricija Alejandra Aguera. Mali ručno izrađen psić nositelj je humanitarne priče, koji svim srcem poziva na povratak iskonskim vrijednostima i pravom smislu božićnog darivanja.

Sve koji dođu na humanitarnu premijeru Divanog Božića, u nedjelju 2.12. u 12.30, ansambl predstave GK Žar ptica pozvat će da nekom njima posebnom, kupe jednog takvog psića, darujući pritom Hrabri telefon.

Mjuzikl Divan Božić | Autor : PROMO Foto: PROMO

A kako je psić upao u priču? Okosnicu Divnog Božića čini patuljak Boris koji neposredno pred polazak Djeda Mraza na daleki put, uništi sve igračke iz njegove radionice...Njegov bijes je nestao kad mu je pod ruku došao krpeni mali psić, koji je odisao uspomenama. Bila je to prva igračka koju mu je prije puno godina Djed ostavio pod bor u njegovom malom domu, njemu posebna i najdraža. Kako bi spasio stvar, vilenjak Saša dolazi na ideju da se udruže i naprave tisuće takvih psića, kako bi sva djeca svijeta ovog Božića dobila dar koji će im isto tako biti poseban...

Kazališna radionica punom parom radit će tijekom prosinca.

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere