Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pag artfest

Na festivalu Lovre Pogorelića glazbenici i izložba Josipa Portade

28.10.2013., Zagreb - Pijanist Lovro Pogorelic u sklopu radionice svira i upoznaje slijepu djecu s klavirom kao instrumentom.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
30.07.2015.
u 20:45

Paški festival 31. srpnja u crkvi sv. Marije u Pagu recitalom otvaraju violončelisti Monika Leskovar i Giovanni Sollima

Već sedamnaest godina ugledni hrvatski pijanist Lovro Pogorelić u gradu Pagu (otkuda mu je otac) organizira ljetni PagArtFestival. Ove će se godine festival, osim u gradu Pagu, odražavati i u Novalji i Kolanu. Festival 31. srpnja u crkvi sv. Marije u gradu Pagu otvara violončelisti duo Monika Leskovar i Giovanni Sollima koji će izvesti meditativnu sonatu francuskog baroknog velikana Maraisa, Solliminu obradu Preludija za faunovo poslijepodne i Solliminu originalnu kompoziciju The Interpretation of Dreams.

Recital će održati i utemeljitelj festivala Lovro Pogorelić te izvoditi Schubertovu posljednju sonatu i fantastičnu Schumannovu Kreislerianu. Proslavljeni ruski violinist Nikita Boriso-Glebskij i hrvatski gitarist Krešimir Bedek odsvirat će dvije uspavanke – Nana i Asturias iz Španjolske suite M. de Falle, dok će hrvatski gitaristički velikan Darko Petrinjak, između ostaloga, izvesti Nocturno Slavka Fumića. Mlade glazbenice, violinistica Anamarija Milić i pijanistica Ana Lucić izvodit će Richarda Wagnera i Ivanu Lang. Koncerte će popratiti i izložba fotografija Josipa Portade "Kamen i snovi" u crkvi sv. Jurja u gradu Pagu koju je recenzirao akademik Tonko Maroević.

>> Koncertom ansambla Trio Elogio počinje PagArt Festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije