Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjaj bijeloga zlata

Muzej Marton predstavio novu izložbu porculana za Veneciju

porc
16.11.2010.
u 17:42

Idućih četrnaest dana posjetitleji će moći vidjeti više od stotinu rijetkih predmeta primijenjene umjetnosti

Venecijanska palača Querini Stampaglia bit će od 11. prosinca ove godine domaćin izložbe porculana iz Muzeja Marton, najpoznatije hrvatske privatne zbirke Veljka Martona. Tek što je u Beču prije nekoliko dana završena izložba klasicističkoga porculana nastalog u bečkim manufakturama,  dio Martonove zbirke, u kojoj su vrhunski eksponati - krhke vaze, pladnjevi, podlošci, čajnici i tanjurići stvoreni u Meissenu, Sevresu, Docciji i Rusiji, spreman je za novu izložbu u Veneciji.

Najavna izložba “Sjaj bijelog zlata - remek-djela Muzeja Marton” s neizlaganom građom bit će idućih četrnaest dana pokazana u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU, u obnovljenim vitrinama koje je hrvatskom kolekcionaru darovao londonski  muzej Victoria & Albert. Za potrebe zagrebačke izložbe atraktivan postav u tim velikim drvenim vitrinama,  čija konstrukcija ima staklo sa sve četiri strane, postavio je dizajner, aranžer i likovni umjetnik  Saša Šekoranja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije