Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profilova gošća

Marina Fiorato veseli se idućem ljetu, promocijama u Splitu i Hvaru

Marina Fiorato
arhiva VL
10.11.2010.
u 17:34

Talijansko-britanska književnica koju su hrvatski čitatelji zavoljeli nakon prvog romana "Puhač stakla s Murana", okušala se i kao glumica, ilustratorica te dizajnerica turneja velikana rocka

Studirala sam povijest pa nije čudno da pišem povijesne romane . kaže simpatična Marina Fiorato, talijansko-britanska autorica koja je sinoć na Interliberu predstavila roman “Gospa od badema”. Njezin roman “Puhači stakla s Murana” bio je veliki Profilov hit, a Marina Fiorato sljedeće će godine u Profilovu izdanju objaviti i treći roman o poznatome talijanskom renesansnom slikaru Boticelliju.

- Otac mi je iz Venecije, majka iz Engleske, ali talijansku kulturu osjećam kao vlastito naslijeđe. Stoga su i teme mojih povijesnih romana vezane uz Italiju. I četvrti roman koji je u pripremi priča priču o čuvenom glavnom trgu u Sienni, o trgu na kojem se održavaju poznate konjske trke - priča Marina koja se okušala i kao glumica, filmska kritičarka, ilustratorica i dizajnerica turneja poznatih grupa kao što su U2 i Rolling Stones.

- U Hrvatskoj sam prvi put i nigdje nisam jela bolju hranu i pila bolja vina. Sutra ću imati vremena i za šetnju Zagrebom, a veselim se sljedećem ljetu kada će me moj hrvatski izdavač Profil odvesti u Split i na otok Hvar.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije