Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brod pun knjiga

Julijana Matanović i Ludwig Bauer na Brodu knjižari - Brodu kulture

Brod knjižara - Brod kulture
arhiva VL
05.08.2012.
u 14:09

Osim druženja s poznatim književnicima, domaći i strani turisti te mještani imat će priliku pogledati zanimljivu lutkarsku predstavu „Ronilac bisera“, inspiriranu istoimenom bajkom Ludwiga Bauera

 Nakon subotnje  šibenske avanture, MasterCard Brod knjižara – Brod kulture uplovio je u još jednu luku - maleni gradić Marinu pored Trogira, a gdje će se predstaviti brojni hrvatski i slovenski književnici poput: Julijane Matanović, Ludwiga Bauera, Silvije Šesto, Tomice Šćavine...

Osim druženja s poznatim književnicima, domaći i strani turisti te mještani imat će priliku pogledati zanimljivu lutkarsku predstavu „Ronilac bisera“, inspiriranu istoimenom bajkom Ludwiga Bauera. Nakon predstave, posjetitelje Broda očekuje i koncert mladih glazbenika Trnje Live Acoustic. Sav program je besplatan, a knjige će se moći razgledati i kupiti na rivi tijekom cijeloga dana. U programu su još i edukativna i kreativna radionica MORE, poetry box i još mnoštvo zanimljivih aktivnosti.

Podsjetimo, u ranim jutarnjim satima Brod je isplovio sa šibenske rive gdje je jučer oduševio mnoge posjetitelje. Manifestaciju je također posjetio poznati sveučilišni profesor i publicist Velimir Srića koji je samo za ovu prigodu, desetogodišnjem Karlu iz Zagreba, pobjedniku natječaja „Vizija: Brod knjižara – Brod kulture 2012.“ poklonio svoju knjigu „Veliko putovanje Maloga globusa“. Ovaj kreativni natječaj organizirala je Udruga \"Šibenik grad djece\". Za razliku od prethodnih, ove godine književnici koji gostuju na Brodu zajedno u suradnji s turističkim zajednicama organiziraju i posebne „književne večeri“. Tako su se jučer Šibenčanima u Šibenskoj gradskoj knjižnici, predstavili razni autori, među kojima je i bila pobjednica trećeg natječaja „20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012“, spisateljica Silvija Šesto.

Nakon današnjeg boravka u Marini, u ponedjaljak 6. 8. brod je u Trogiru, a slijede: 7. 8. Vis, 8. 8. Postire na Braču, 9.8. Jelsa na Hvaru, te 10. 8. Makarska u kojoj turneja za ovo ljeto završava.                

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije