Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Gradsko vijeće Splita o sudbini Srećka Šestana odlučuje idući put?

Kazališno vijeće već je predložilo v.d.-a, a sada, birokratski rečeno, nitko ne želi prejudicirati
12. kolovoza 2022. u 11:53 0 komentara 135 prikaza
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Splitski vijećnici jednoglasno su u četvrtak poslijepodne usvojili Zaključak o utvrđivanju Osnovnog programskog i financijskog okvira za rad HNK Split za razdoblje od 2023. do 2026. godine. Za 2023. predviđeno je financiranje u iznosu od 47 milijuna kuna, a do 2026. porast će do 50 milijuna kuna. SDP-ov vijećnik konstatirao je da je okvir u cijelosti prepisan iz prijašnjih dokumenata te da najveći gubici idu na honorarne suradnike.

(ne)izvjesna smjena intendanta HNK Split Kome smeta Šestan? Lokalnoj politici ili kazalištarcima?

Usvajanjem ovog Zaključka stvoreni su uvjeti za raspisivanje natječaja za novog intendanta što je trebalo obaviti do 1. srpnja, točnije godinu dana prije isteka mandata aktualnog Srećka Šestana. Gradonačelnik Ivica Puljak je za kašnjenje optužio HDZ čiji vijećnici nisu došli na posljednju sjednici starog Gradskog vijeća.

Inače, već na početku zasjedanja i utvrđivanja dnevnog reda zaiskrilo je oko teatra i Srećka Šestana. Kao 36. točka predložena je bila rasprava o "Prijedlogu zaključka o usvajanju/neusvajanju Izvješća o radu HNK Split za 2021". Nekoliko vijećnika predlagalo je promjenu naziva točke, kako se u njezinu nazivu ne bi unaprijed pozivalo na smjenu, pa je ona tako i promijenjena u "Prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o ostvarenju programskog i financijskog poslovanja HNK za 2021.godini".

– Kazališno vijeće donijelo je odluku da će, u slučaju da se izglasa nepovjerenje intendantu, predložiti v.d. intendanta. Sada je Kazališno vijeće odlučilo da neće prejudicirati odluku Gradskog vijeća, da sačuvamo dignitet sadašnjeg intendanta – rekao je, među ostalim, gradonačelnik.

Domazet je dodao da su sve zamislili odraditi u dva koraka, a "uostalom, znate što su nam novinari pisali", rekao je. Zaključujemo: o smjeni Šestana na drugoj sjednici.

vjenčanica
MUKE PRED VJENČANJE
Mladenka zaprepaštena potezom mladoženje: 'Počela sam vikati na njega, nisam ga mogla više slušati'
Dermatitis
ATOPIJSKI DERMATITIS
Najbolji savjeti za lakši život s čestom i podcijenjenom bolešću
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.