Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Gorgona u Parizu

Film o Gorgoni prikazan u Parizu kao dopuna hrvatskom festivalu

josip vaništa član gorgone
goran stanzl/pixsell
02.12.2012.
u 13:32

I dokumentarni film o Gorgoni prikazan je u Parizu kao dopuna službenom programu Hrvatskog festivala kulture. Film je režirala Ana Marija Habjan, a prikazan je u veleposlanstvu Hrvatske.

U hrvatskom veleposlanstvu u Parizu prikazan je film “Gorgona” Ane Marije Habjan u organizaciji Udruge bivših studenata hrvatskih sveučilišta. Njihova je namjera obogatiti program Festivala hrvatske kulture temama koje su izostale iz službenog programa. Autori koji su pripadali Gorgoni često su isticali utjecaj boravaka u Parizu tijekom 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća, a još 1989. izložbu Gorgone postavio je u Dijonu Davor Matičević. Francuski prestižni muzeji čuvaju radove gorgonaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije