Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlaže u francuskoj

Britney Spears postala je slikarica

Foto: Instagram
1/3
14.01.2020.
u 14:26

Francuska galerija Sympa objavila je na svom Instagramu kako će ugostiti prvu samostalnu izložbu pop ikone Britney Spears.

Britney Spears, najpoznatija kao princeza popa i glazbena ikona, još je 2017. godine svojim obožavateljima na Instagramu otkrila da se bavi slikarstvom. Izgleda da joj dobro ide, jer je prošlog tjedna francuska galerija Sympa iz mjesta Figeac objavila da će ugostiti njenu prvu samostalnu izložbu. 

- Vrlo smo uzbuđeni što vas možemo obavijestiti o otvaranju prve samostalne izložbe Britney Spears u subotu, 18. siječnja - napisali su u objavi. 

Izložba će se zvati "Sometimes you just gotta play!!!!!!" prema opisu Britneyjina videa s Instagrama, ali još uvijek nije poznato koji će radovi biti izloženi i hoće li otvaranju prisustvovati i sama pjevačica. 

Sliku cvijeća kojom je galerija Sympa najavila izložbu zaista je naslikala Britney, no prodana je na dobrotvornoj aukciji u Las Vegasu 2017. za 10 000 dolara. Kupio ju je Robin Leach, voditelj emisije "Lifestyles of the Rich and Famous" na CBS-u, a pjevačica je donirala novac žrtvama tragičnog napada u Las Vegasu kada je na glazbenom festivalu Route 91 ubijeno 58 ljudi, a ranjeno njih 413. 

- Cvijeće na mojoj slici predstavlja novi početak, i s tom mišlju krećemo naprijed - navodno je tada rekla Britney. 

Britney Spears nije prva glazbenica koja se bacila u likovne vode. Slikanju se posvetio i 72-godišnji Ronnie Wood, gitarist Rolling Stonesa, koji je posljednju izložbu imao u jednoj londonskoj galeriji nešto prije Božića. 

Još jedan gitarist, John Squire iz benda The Stone Roses, krajem prošle godine imao je izložbu svojih radova u galeriji Damien Hirst's Newport Street. Doduše, 57-godišnji glazbenik tada je za Guardian izjavio: "Mislim da nisam dobar gitarist, a ni slikar". 

Možda najpoznatiji slikar među glazbenicima svakako je legendarni jazzist Miles Davis, koji je sa slikanjem započeo tek u 50-im godinama ali ostvario i značajan uspjeh. 

- Slikanje mi je poput terapije, tako zaokupljam misli nečim pozitivnim dok ne sviram - napisao je slavni trubač u svojoj autobiografiji. 

U Hrvatskoj, svoje likovne vještine ne skriva pjevač Psihomodo popa Davor Gobac koji je imao već nekoliko izložbi. Prošle godine tako je u samoborskom Centru za mlade – Bunker otvorio izložbu pod nazivom "Volim crtane filmove"

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije