Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grammyjevci

Arrested Development nastupaju u Zagrebu i Rijeci

Arrested Development
05.05.2011.
u 13:14

Prvim albumom osvojili su publiku, a pjesme „Tennessee“, „People Everyday“ i „Mr.Wendal“ dospjele su na ljestvicu Top 10 singlova!

Arrested Development, dvostruki dobitnici Grammyja, nastupit će 7. lipnja u zagrebačkom Aquariusu, a dva dana nakon toga u riječkoj Stereo Dvorani!

Arrested Development američka je alternativna hip hop grupa koju su osnovali Speech i Headliner kao pozitivnu, afrocentričku alternativu gangsta rapu popularnom ranih devedesetih godina. Speech je izdao je i nekoliko samostalnih albuma. Godine 2000. godine ponovno se posvetio Arrestedu. Prvi album „3 years, 5 Months & 2 Days in the Life Of…“ naziv je dobio po vremenu koje je bilo potrebno da im se ponudi snimanje albuma od početka njihova djelovanja – točno 3 godine, 5 mjeseci i 2 dana!

Prvim albumom osvojili su publiku, a pjesme „Tennessee“, „People Everyday“ i „Mr.Wendal“ dospjele su na ljestvicu Top 10 singlova! Godine 1993. osvojili su dva Grammyja – za najboljeg novog izvođača te za najbolju rap izvedbu dua ili grupe, a magazin Rolling Stone proglasio ih je grupom godine. S filmskim redateljem Spikeom Leeom sudjelovali su na filmu zasnovanom na životu Malcolma X-a te snimili pjesmu „Revolution“ koja se pojavila na soundtracku za film.

Do sada su izdali devet studijskih albuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije