Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

4 Tenora, Verdijev Trubadur i Gibonni: Tri mega spektakla Rocks&Stars @ Cave Romane festivala

4 Tenora, Verdijeva opera Trubadur u izvedbi HNK u Osijeku i Gibonni – tri mega spektakla u prvih petnaest dana Rocks&Stars @ Cave Romane festivala osvježit će ovogodišnju ljetnu kulturno-zabavnu scenu na Medulinskoj rivijeri.
26. lipnja 2019. u 11:54 318 prikaza
Rocks&Stars @ Cave Romane festival
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/26

Pozornicu Rocks&Stars @ Cave Romane festivala u starom vinkuranskom kamenolomu 29. lipnja svečano će otvoriti 4 Tenora u sastavu Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić i Filip Hozjak. Njihov glazbeni spektakl uveličat će i humanitarna akcija s UNICEF-om kojom partneri festivala, Bina Istra i Arena Hospitality Group, podržavaju UNICEF-ove programe podrške najmlađoj djeci u Hrvatskoj, a sredstva će biti uložena u opremanje rodilišta Opće bolnice Pula.

Nakon 4 Tenora, za samo tjedan dana, publiku u Vinkuranu, 7. srpnja, očekuje više od 160 članova Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku koji će izvesti najpoznatiju Verdijevu operu Trubadur, a koja će u prirodnom okružju doživjeti spektakularnu, još neviđenu, ambijentalnu premijeru. Fenomenalna umjetnička interpretacija Verdijevog Trubadura u vinkuranskom kamenolomu bit će upotpunjena i scenama 3D mappinga, vizualnim efektima, konjima, vatrom i još neviđenom integracijom alpinista.

„Bogata dramaturgija slavnog Verdijevog Trubadura prožetog ljubavlju, intrigama, ljubomorom… dobit će upravo na Rocks&Stars @ Cave Romane festivalu, u starom rimskom kamenolomu, dostojnu mu veličinu za izraziti snagu složenih međuljudskih odnosa koje je slavni skladatelj umjetnički ovjekovječio.“ – izjavio je Robert Bošković, redatelj opere. Opernim ansamblom i orkestrom HNK u Osijeku ravna maestro Filip Pavišić.

Prvi dani festivala, 12. srpnja, kulminirat će nastupom jednog i jedinog Gibonnija, hrvatskog glazbenog meštra, briljantnog umjetnika. Njegov bogat glazbeni opus ne treba ni opisivati jer sama pomisao na Gibu automatski stvara melodije u umu na koje smo se grlili, ljubili, plesali, uživali, plakali i živjeli. Naša, živuća, glazbena legenda ne samo da će prirediti mega spektakl, naravno, na Gibi svojstven način, nego će nam „ka' i uvik oživit“ fragment duše koji znamo zaboraviti.

Bogat festivalski program nastavit će se u istom stilu kroz cijelo ljeto jer će u Vinkuranu nastupati i Josipa Lisac, Umberto Tozzi, stand up komičar Vlatko Štampar, Abba tribute show "Abbazzia - The unforgettable experience"

Pokrovitelji festivala su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Općina Medulin, Turistička zajednica Općine Medulin, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, a partneri su Bina Istra, Arena Hospitality Group, HEP, Medea vinarija, Croatia osiguranje, Uniline, Stella Artois, Suzuki Pula - Motor Teh. Auto, CMC TV, Radio Koper i Glas Istre.

Detaljne informacije potražite na caveromane.com, a ulaznice za sva događanja Rocks&Stars @ Cave Romane festivala možete kupiti na eventim.hr, te na prodajnim mjestima u sustavu Eventima. Sva festivalska događanja počinju u 21 sat.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta