Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Zadru

Neugodnost za izbornika i kapetana: Zadrani izviždali Repešu i Ukića

Cedevita - Alba
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
18.09.2014.
u 22:28

Zadarski navijači dovikivali Repeši i Ukiću "Zaboravi Espanu" i žviždali gotovo pri svakom Ukićevom pokušaju

Izbornik Jasmin Repeša i kapetan reprezentacije Roko Ukić doživjeli su večeras u Višnjiku neugodnost. Prije i tijekom dvoboja njihove Cedevite sa berlinskom Albom, zadarska publika ih je izviždala. Kod predstavljanja više je žvižduka dobio Repeša, no tijekom utakmice više je ispaštao Ukić kojemu su Hrvati kratkog pamćenja vrlo brzo zaboravili to što je lani na Eurobasketu igrao ozlijeđen i tako ugrozio karijeru.

- To je Zadar. Moram priznati da na ovo nisam bio spreman i da je to utjecalo na moju igru, možda i zato što smo došli na turnir iz prilično teških treninga - kazao je Roko.

I dok je kapetan bio svjestan da mu se to dogodilo zbog neuspjeha reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, izbornik je to sveo na tradicionalnu netrpeljivost Zadrana prema zagrebačkim klubovima.

Upitan što kaže za takav, ne baš prijateljski, doček, Repeša je kazao:

- Nije bilo ništa drugačije nego svaki put kada smo bili u Zadru. To je karakteristika za zadarsko domaćinstvo.

No, ipak je ovaj puta bilo drugačije. Naime, Cedevita nije igrala protiv Zadra nego protiv njemačkog kluba pa nije bilo za očekivati takav odnos prema hrvatskom klubu. A hrvatski je prvak, u tvrdoj utakmici uzbudljive završnice, ipak pobijedio. I to zahvaljujući bivšem igraču Zadra Miri Bilanu (15 koševa), ali i svom Zadraninu - Tomislavu Zubčiću. A on je, dvije sekunde prije kraja, iz polukontre pogodio dvicu za konačnih 55:54.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- Ne sjećam se kada sam posljednji put zabio koš za pobjedu, no nadam se da će ovoga biti i u Euroligi. Gušt je bio tim veći jer su me bodrili i moji roditelji, rodbina i prijatelji iz moje Pridrage - kazao je Zubčić.

Nakon njegova koša, svim cedevitašima zastao je dah kada je Albin Amerikanac Redding, sa završnom sirenom, s centra pogodio obruč. Spomenuti Redding zabio je 9 koševa, a najviše je za Berlince ubacio njihov hrvatski centar Leon Radošević (17 koševa, 4 skoka), ujedno i najbolji igrač utakmice.

U posljednjoj minuti vidjeli smo i to kako je Cedevitin strateg odustao od svojih načela.Ovaj puta Repeša nije tražio od momčadi da brani rezultat za produžetak (što obično radi u ovakvim situacijama) nego je u dva navrata tražio brzi prekršaj što je kratko objasnio:

- Htio sam da probamo napadačke specijale.

O tome je pričao i najbolji cedevitaš Miro Bilan:

- Ovo su pripremne utakmice pa moramo probavati sve situacije. Osim toga, mi želimo ovdje dobiti sve tri utakmice.

- Bez obzira što je ovo pripremna utakmica dobro je i ovako pobijediti jer to daje vjeru u ono što radimo - kazao je Repeša i dodao da će i dalje otvarati svaku utakmicu s mladim igračima kao što je ovaj put s Arapovićem u petorci.

Osim 18-godišnjeg Arapovića (4 koša), priliku je dobio i godinu mlađi Lovro Mazalin, a u igru jedino nije ulazio Karlo Žganec. Koševe za Cedevitu zabili su Bilan 15, A. Delaš 9, Pilepić 7, Zubčić 6, M. Delaš 5, Arapović 4, Ukić 3 te Mazalin, Ramljak i Gordić po 2.

Komentara 5

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:28 18.09.2014.

bravo zadrani. u zadru se uvijek znalo sto je kosarka.

Avatar mihic
mihic
00:32 19.09.2014.

ok za repesu ali što je U kič skrivio, momka nije išlo pa nije ni igrao toliko puno.

DR
draxy
22:43 18.09.2014.

Možeš potkupiti medije ali navijači znaju tko je kriv za blamažu u Španjolskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije