Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA OPASNOST

Hrvatskoj u posljednjem susretu prijeti portorikanski zavodnik

Jose Juan Barea
Foto: John Woods/Press Association/PIXSELL
03.09.2014.
u 18:08

Slavili su sa 77:73 i protiv Hrvatske idu po novu pobjedu i prolaz dalje

Hitronogi i borbeni Filipinci ni u četvrtom pokušaju nisu uspjeli izboriti svoju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. I po treći put izgubili su u tijesnoj završnici, ovaj put od Portorika (73:77), i tako su ostali bez izgleda za prolaz u osminu finala.

S druge strane, Portorikanci su te izglede održali živima, barem do ishoda utakmice između Hrvatske i Grčke. Najzaslužniji za to bio je njihov omaleni razigravač Jose Juan Barea, igrač Minnesota Timberwolvesa, sjajan šuter koji je zabio 30 koševa (uz šut iz igre 8-15).

Bez nazočnosti Arroya (koji je upitan i za Hrvatsku), igrač koji je s Dallasom bio NBA prvak 2011. (u sedmoj je Miamiju zabio 15 koševa) bio je pravi mali vojskovođa na terenu:

– Bio sam spreman učiniti sve što mogu za ovu pobjedu. Rekao sam suigračima da ću umrijeti za njih danas. Bilo je zabavno igrati protiv malih filipinskih bekova.

Kazao je to igrač koji za sebe zna reći da je visok 180 cm kada ima bolji dan, ali koji ima iznimnu snagu karaktera koji će pokušati ispoljiti i u četvrtak protiv Hrvatske (18 sati).

– Ne znam mnogo o Hrvatskoj osim da je sjajan tim. Sada ću najprije malo uživati u ovoj pobjedi, a onda ću početi razmišljati o vama.

Pamti li Barea Hrvatsku s kvalifikacijskog olimpijskog turnira u Ateni 2008. kada su Hrvati pobijedili i otišli u Peking?

– Pamtim da su bili visoki i da su igrali pametno. To je reprezentacija koja zna igrati vrhunsku košarku.

Hoće li ogled s Hrvatima biti 50-50 po izgledima ili je tu netko ipak favorit?

– Za mene je to 100 posto za nas jer hoću pobijediti.

Zbog ovakvog stava portorikanski izbornik, Španjolac Paco Olmos, kazao je da je Barea istinski vođa. Kako na parketu, tako i u hotelu.

A Jose Juan "predvodnik" je i u šarmiranju najljepših žena svijeta. Još 2010. prohodao je s Miss Universe iz 2006. Zuleykom Riverom s kojom je 2012. dobio sina. No, samo godinu dana poslije poslao je priopćenje da više nije sa Zuleykom, a vrlo brzo pročulo se da hoda s novom misicom, s Miss Universe Portorika iz 2011. i glumicom Vivianom Ortiz.

>> Žorić: Ovaj poraz može biti bezazlen ako pobijedimo Grčku i Portoriko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije