Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO SENEGAL

Filipini nam pomogli, Hrvatska više ne može biti četvrta!

Filipini
Foto: FIBA
04.09.2014.
u 16:27

Slavili su nakon produžetaka sa 81:79, a u regularnom dijelu je bilo 64:64.

Filipini su uspjeli pobijediti Senegal 81:79 nakon produžetaka i tako Hrvatskoj omogućili najmanje treće mjesto – ako pobijedimo Portoriko!

Bio je to susret u kojem je afrička reprezentacija pokazala niz slabosti, ne mogu se nositi s ekipom protiv koje su favoriti, čak i kad je riječ o Filipinima koji su već ispali sa Svjetskog prvenstva.

U regularnom dijelu rezultat je bio 64:64 i činilo se da će Senegal izboriti pobjedu i moći osvojiti treće mjesto u skupini, ali sad im se to može dogoditi jedino ako izgubimo od Portorika.

A za sve im je kriva druga četvrtina, koju su Filipini dobili s nestvarnih 24:5! Nakon toga je Senegal pokušavao nadoknaditi zaostatak, uspjeli su i posrnuli u produžecima, jednostavno više nije bilo snage za nešto više i Filipini se mogu pohvaliti da neće otići bez pobjede kući.

I mogu biti ponosni, u tri utakmice su bili egal, dvije su doveli do produžetaka, dvije izgubili s malom razlikom. Da je bilo više iskustva u završnici, možda bi pala i Hrvatska, Argentina i Portoriko, a to bi ih dovelo do druge pozicije. Ovako, idu kući i neka grade na ovim temeljima budućnost. Jer, ovo im je ujedno i prva pobjeda na SP nakon 40 godina!

Inače, najefikasniji kod Senegala očekivano je bio Faye sa 20 poena, a kod Filipina Alapag i Blatche sa 18 poena. Blatche je napustio igru zbog pet osobnih, baš kao i Diang, ali Senegal je više bio pogođen tim izostankom.

Dakle, sad je sve na nama samima, imamo priliku biti najmanje treći.

>> Ovo su sve kombinacije za osminu finala - bitno je izbjeći Španjolsku!

Ključne riječi

Komentara 3

JS
John_Smith
21:14 04.09.2014.

komentatori Daruvar i žuti, pokrite se po ušima. vrhunski sport je prevrtljiv, treba se znati dići nakon lošeg dana, isto kao i što ne treba biti euforičan nakon dobre partije, nego svaki put iznova gristi. Dečki su pokazali da se znaju boriti i treba im dati podršku, pa i kad im slabije ide. Idemo, HRVATSKA, HRVATSKA!!!

ŽU
žuti
16:50 04.09.2014.

Medalja nam je Obećana zemlja, nedostižna, nažalost!

Avatar Daruvar_
Daruvar_
17:17 04.09.2014.

Bit ćemo peti ovako ili onako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije