Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokapitalizacija

Dalekovod prikupio 60 milijuna kuna

Dalekovod
Foto: Anto Magzan/Pixsell
23.07.2014.
u 19:40

Završen i drugi krug dokapitalizacije Dalekovoda. U dva ciklusa sudjelovalo je 68 tvrtki i 609 fizičkih osoba

Dalekovod je u drugom krugu dokapitalizacije ove godine prikupio 60 milijuna kuna svježeg novca i promijenio vlasničku strukturu.

– Izuzetno smo zadovoljni ovim rezultatima. Nakon svih izazova s kojima smo se suočili i uspješno okončane predstečajne nagodbe, naši dioničari ostali su vjerni kompaniji jer su i u najtežim vremenima vjerovali u njen potencijal i vrijednost. Ovi su rezultati potvrda povjerenja i dodatni motiv za razvoj kompanije na putu ozdravljenja. Svima još jednom zahvaljujemo zbog iskazanog interesa – poručuju iz uprave Dalekovoda. Ovom je dokapitalizacijom Konsolidator, koji je u prvom krugu imao čak 80 posto suvlasništva, potisnut na oko 60 posto. Nije još poznato koji su sve novi dioničari, tek da je u oba kruga sudjelovalo 68 pravnih te 609 fizičkih osoba.

Dalekovod je ukupno izdao 5,999.872 novih dionica pri čemu je u prvom krugu, podsjetimo, upisano i uplaćeno ukupno 2,532.491 novih dionica, a u drugom krugu 4,319.886 novih dionica. Prva injekcija svježeg kapitala za tvrtku Dalekovod dobivena je u ožujku kada je Konsolidator, u vlasništvu fonda gospodarske suradnje Nexus i tvrtke Dalmarina Vlade Čovića, uložio 150 milijuna kuna te postao većinski vlasnik s udjelom od 80 posto. Burza je reagirala na uspjeh dokapitalizacije pa je dionica u četvrtak rasla više od 12 posto, na 16,45 kuna. Dalekovod je poslužio kao jedan od primjera na kojima se “lomio” Zakon o predstečajnoj nagodbi i iz kojeg se učilo o važnosti uključenosti suda u cijeli proces.

Unatoč teškoj poziciji tvrtka je zadržala većinu poslova u inozemstvu, a u mandatu predsjednika uprave Gorana Brajdića ugovoreni su novi poslovi vrijedni više od 170 milijuna eura. Novi vlasnik vjerojatno će u tvrtki značiti i promjenu među članovima uprave. Ulagači vjeruju u budućnost Dalekovoda.

>> Dalekovod izborio dva posla u Ukrajini 'teška' 30 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije