Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kovač iz HDZ-a:

'I Karamarko i Petrov su podnijeli žrtvu'

Miro Kovač
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
29.12.2015.
u 08:54

– Obojica se se odrekli mogućnosti, na neki način i prava, da budu šefovi izvršne vlasti – rekao je Kovač

– I Karamarko i Petrov su podnijeli žrtvu jer su se obojica odrekli mogućnosti, na neki način i prava, da budu šefovi izvršne vlasti – rekao je u sinoćnoj emisiji Otvoreno HRT-a Miro Kovač iz HDZ-a te zaključio da je to "velika stvar" i da to "treba vrednovati". 

SDP-ovac Nenad Stazić tvrdi da je Most otpočetka želio u koaliciju s HDZ-om i Domoljubnom koalicijom. – Petrov je rekao ili tripartitna koalicija ili novi izbori, ovjerio je svoj potpis da Most neće ni s jednom ni s drugom koalicijom. Nakon svega toga i kada smo pristali na sve te uvjete, kada smo predložili Podolnjaka za predsjednika Sabora, a on je rekao da to ne može prihvatiti ako to ne prihvati i HDZ-ova koalicija, danas mu ništa nije smetalo što mi ne prihvaćamo Reinera za predsjednika Sabora – komentirao je ponašanje Mosta Stazić.  – Kada smo pristali na sve i nudili im predsjednika Vlade i sedam ministarstava jer su to tražili tvrdeći da ih ne zanimaju fotelje, kada su vidjeli da ne mogu ništa napraviti nego potpisati i ići s nama dalje, a zapravo to od početka nisu htjeli jer ih je zanimala samo koalicija s HDZ-om. Kad samo na sve pristali, to ih je iznenadilo i otrčali su u HDZ – zaključio je Stazić.  

– SDP je od samog početka u pregovorima imao figu u džepu, od Prgometa pa nadalje – kazala je Ines Strenja-Linić iz Mosta. Objasnila je da je Most bio protiv toga da se u novoj vladi zadržavaju stara lica "koja nemaju nikakvu potporu javnosti, poput Vesne Pusić". Najavila je da će tražiti smanjenje broja saborskih zastupnika. – To će biti na samom početku. Tražimo smanjenje broja saborskih zastupnika, tražimo smanjenje saborskih plaća, smanjenje  beneficija koje imaju saborski zastupnici – kazala je Strenja Linić. Kovač je na to kazao da "su već u pregovorima dogovorili rezove".  

>>Žestoka retorika Zorana Milanovića: Vrijeđa zato što ne zna gubiti

>>Mrak Taritaš o Milanoviću: Mislim da će se smiriti kad malo prespava

Komentara 33

SA
sanjaaa0801
09:10 29.12.2015.

Naravno, za razliku od nekih koji se grcevito drze fotelje vjerojatno zbog straha da bi mogli odgovarati za svoja nedjela

MA
maliMalecki
10:10 29.12.2015.

A za šta je to buljavi sposoban!?...pametan nije, nije ni elokventan, jezike ne zna...špijun čina obična

NE
nemanatrag
09:17 29.12.2015.

Sinekurni novci će duševne boli vidati i tješiti ove stradalnike....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije