Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Sukob na hrvatskoj ljevici

Naslovnica
Foto: VL
23.01.2016.
u 00:01

Koliko emocije u nekim okolnostima mogu biti zastupljene i u disciplini koja bi se trebala isticati racionalnom hladnoćom, vidi se već iz prvoga razvrstavanja u (pred)izbornim manevrima: tko će s kime na putu do pobjede u stranci (nakon poraza u državi)?

Prije nego što je kormilo preuzeo Zoran Milanović i davno prije nego što je najjača stranka hrvatske ljevice ušla u novo turbulentno razdoblje unutrašnjih izbora kad, prema definiciji političke borbe, svatko svakome može postati vuk, odnosi u SDP-u uklapali su se u opis koji je u svoje vrijeme dao jedan veliki pisac (Honoré de Balzac): “Nakon što dade više nego što ima, ljubav završi tako da daje manje nego što prima.”

Koliko emocije u nekim okolnostima mogu biti zastupljene i u disciplini koja bi se trebala isticati racionalnom hladnoćom, vidi se već iz prvoga razvrstavanja u (pred)izbornim manevrima: tko će s kime na putu do pobjede u stranci (nakon poraza u državi)? Stari računi, jučerašnji obračuni, osobne sudbine postaju glavna crta razdvajanja: na jednoj strani stoje žrtve, a na drugoj strani stoje pobjednici; s jedne strane crte pripadnici kaste pomazanih, koji su u proteklih nekoliko godina kušali šampanjce saborskih slasti i kavijare ministarskih časti, a na drugoj parije koji su bili udaljeni od stranačkog oltara ili izbačeni iz katedrale, čak i iz Crkve!

Cijeli tekst pročitajte u političkom magazinu Obzor u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Timov poziv: Prihvatimo izazov

>> Racionalizacija zdravstva, manji javni dug i rast BDP-a iznad 3 posto

>> Potres u Mostu: Lovrinović, Martinović i Mišić osnivaju svoj klub?

>> HDZ: Ako se Karamarko odrekao svoje funkcije, možete i vi

>> Kliman: Bilo je pet kandidata za ministra turizma, Tim je htio mene

>> Hasanbegović: Hrvatska država nastala je nasuprot jugo-komunizmu

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 14

BA
barbaizamerike
21:30 22.01.2016.

Anketa : : Milanovic pada ko trula kruska

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:13 22.01.2016.

i ovo sto sam procita ispada da je Vecernji obojen crveno,tako da i nije potrebno da pisete sutra.

VE
Velebit1971
23:41 22.01.2016.

Gotovi su...a gospodinu stazicu treba poruciti: Odkud mu pravo reci da je HDZ dobio manje glasova od SDP-a...pa dodaje....i glasove Dijaspore. TO znaci da on i njegovi i dalja smatraju da glasovi dijaspore nisu legitimni. Sad se pitam...bili trebalo mozda SDP-u oduzimat ili izdvojeno brojiti glasovi srba, udbasa i vjecnih komunjara??? Pa valjda je glas glas....ali izgleda ne i za KPH....Nista se promjenili nisu u zadnjih 25 godina....to su i danas pokazali....a sad treba potegnuti istragu kako je gospodin to ljetovao na Brionima...:-)pa neka se malo odmori tamo gdje ce mu se i gazda uskoro naci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije