Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje krize

Završila nova runda pregovora bankara i dobavljača: 'Svi stavovi su usuglašeni. Sve će biti potpisano između banaka i Agrokora'

Agrokor
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/18
01.04.2017.
u 18:28

Detalji standstill aranžmana će biti poznati idućeg tjedna, kada budu imali pristanak svih vjerovnika, uključujući državu

Sastanak između dobavljača Agrokora i banaka je završen. Standstill aranžman će biti poznat idućeg tjedna.

- Na današnjem sastanku predstavnici banaka i predstavnici dobavljača su pokušali približiti svoje stavove o uvjetima u kojima bi dobavljači pristali pristupiti standstill aranžmanu. Imali smo produktivne razgovore i vjerujemo da smo uspjeli približiti svoje stavove na razini koja daje puno optimizma, te ćemo početkom idućeg tjedna ono što je ostalo usuglasiti -  rekao je Josip Budimir iz Francka.

- Danas to nije bilo u mugoćnosti napraviti s obzirom da i predstavnici banaka moraju dobiti suglasnost od strane svojih upravljačkih organa - dodao je Budimir.

- Deblokada računa nije moguća sve dok se na neki način ne dobije pomoć države koja je regulator. Mi to ne možemo silom napraviti, mora biti zakonski okvir napravljen na način da to omogući - rekao je Budimir na pitanje kada će doći do deblokade računa. - Nadamo se da će to biti hitno poduzeto da bi se regulirali novčani tokovi - dodao je.

Borislav Centner iz Erste banke nakon sastanka je, na pitanje je li potpisan standstill aranžman između Agrokora i banaka rekao da je da je "on dogovoren".

- Ono što banke i veliki vjerovnici žele napraviti je da u ponedjeljak žele pozvati sve male banke i faktoring društva da svi pristupe standstill aranžmanu. Bitno je da u ovome svi budemo zajedno - kazao je Centner. - Moramo podržati kompaniju da se napravi kvalitetan plan restrukturiranja da kompanija može i dalje raditi - kazao je Centner i dodao da misli kako se Ivica Todorić ne opire potpisivanju standstill aranžmana. Na pitanje zašto aranžman još nije potpisan, Centner je kazao da "su svi stavovi usuglašeni i da će sve biti riješeno sa strane banaka i Agrokora

> > Što nakon potpisivanja sporazuma? Konzum je ključan i za spas izvrsnih domaćih proizvoda

> > Bankari Todoriću u upravu dovode direktora za restrukturiranje. Dobavljači odahnuli, povući će blokade

Komentara 25

Avatar Hazl113
Hazl113
19:13 01.04.2017.

A Todorić??? Što je sa njime? Očito ništa. Uživat će u svojoj pljački.

JU
jučer
19:45 01.04.2017.

Agrokor je privatna firma tako da ne vidim razloga da svaki dan čitamo o privatnim financijskim problemima jednog čovjeka

DO
doktorica
20:11 01.04.2017.

- Deblokada računa nije moguća sve dok se na neki način ne dobije pomoć države koja je regulator" ...pa država to smo mi!Znači narode plaćaj i šuti!Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije