Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.04.2017. u 09:20

Isticanjem da Božo Petrov prijavu nije podnio kao šef Sabora Most samo ističe problem s prijavom o nečemu što su svi čuli

Nakon premijera Andreja Plenkovića dobili smo istražitelja i u predsjedniku Sabora. Jer, Božo Petrov može biti fizička osoba gotovo pa samo unutar četiri zida, a sve što radi izvan svoga doma pripisuje se predsjedniku Sabora. Osobito takav čin kao što je podnošenje kaznene prijave protiv Ivice Todorića i uprave Agrokora.

Time što u Mostu ističu da je Petrov prijavu podnio isključivo kao građanin samo podvlače da je i njima samima i Petrovu sporno, ili barem kako ne žele, da se prijava povezuje s funkcijom šefa Sabora. Zašto? Ako nije u redu da šef Sabora prijavi Todorića, je li onda u redu da to čini Petrov? Zašto bi bila neprilična prijava predsjednika Sabora, a poželjno je da se zna kad je podnese Petrov!? Zar nisu svi pozvani prijaviti kazneno djelo, od građanina Petrova do predsjednika Sabora. Čemu onda to skanjivanje i prenemaganje.

Suštinski, svejedno je tko podnese prijavu, svaka je za DORH jednako (bez)vrijedna, ili bi trebala biti. Kod medija i javnosti baš i nije tako. Da je “mali čovjek” podnio prijavu protiv Todorića, tko bi za to znao. Ali kad je podnese predsjednik Sabora, i to protiv osoba koje bi po starom hrvatskom običaju oni koji su sve vrijeme šutjeli prvi rado vidjeli kao osumnjičenike, e, to ima posebno “ljekovit” učinak na javnost “željne krvi”. To zvuči baš populistički. Osobito kad predsjednik Sabora svoju prijavu temelji na izjavi potpredsjednika ruske državne banke, koju smo svi čuli ili čitali u medijima, pa valjda i nadležni u DORH-u.

Što se tu uopće trebalo prijavljivati!? Pa mediji su sve učinili. S tim da je ta izjava, i prije nego što je građanin Petrov podnio prijavu, korigirana tako da se bankar “pogrešno izrazio” govoreći o falsificiranju izvješća jer je bila riječ samo o “neregularnostima”. Neka institucije utvrde je li “pogrešan izraz” imao dnevnu, pregovaračku upotrebnu vrijednost, ili kaznenu, ali najmanje što sada treba, ne samo Agrokoru, javna su propagandistička “cipelarenja”. Svi, država, vlast, oporba, mediji, birači i građani trebali su biti junaci davno prije. Sada je vrijeme za razum.

>> Stigla i službena potvrda: Banke i Agrokor usuglasile standstill, mijenja se uprava koncerna. Tko će biti direktor restrukturiranja?

>> Ili Agrokor ili dolazi novo razdoblje recesije

Komentara 6

CO
coolman
12:24 01.04.2017.

Bravo Petrov! Znao sam da nas nećeš iznevjeriti!

VE
verica2
10:09 01.04.2017.

Da se zbog toga što nema odgovora na pitanje je li poslovanje bilo uredno ili nije, tj. je li učinjeno kazneno djelo, desetljećima ne bi spekuliralo, ucjenjivalo, da se ne bi razvijale najnevjerojatnije teorije zavjere. Ako je u poslovanju Agrocoracora sve bilo u redu, gdje je problem? Čega se bilo tko ima bojati? Ako je bilo nezakonitosti, treba ih otkriti i kazniti odgovorne.

ZH
zhecko
15:48 01.04.2017.

1. Zato, što mu je slava udarila o glavu i ne zna više šta će sa sobom! 2. Predizborno samoreklamiranje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije