Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uključite se i postavite pitanja

Vuk Vuković večeras na chatu Barometra

Vuk Vuković dolazi na chat Barometra
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
30.10.2014.
u 09:00

Večeras u 21 sat na chat Barometra dolazi Vuk Vuković, magistar znanosti s London School of Economics i predavač političke i međunarodne ekonomije na ZŠEM-u.

Ovaj mladi profesor autor je istraživanja o korupciji u javnim nabavama u 300 hrvatskih gradova i općina. Zaključak istraživanja je da lokalni 'šerifi' netransparentnim raspoređivanjem velikog dijela proračuna pogoduju lokalnim poduzetnicima, a javnost ih zbog toga ne kažnjava nego im se čak povećava vjerojatnost ostanka u fotelji.

Zašto je to tako, je li Hrvatska po tome specifična, te koji su se gradovi, odnosno lokalni čelnici pokazali kao najskloniji korupciji, samo su neka od pitanja koja ćemo na chatu postaviti prof. Vukoviću. Bit će to izvrsna prilika za sve korisnike Barometra, ali i ostale zainteresirane Večernjakove čitatelje koji se registriraju da u neformalnom i ležernom razgovoru upoznaju Vukovića i iz prve ruke saznaju odgovore na pitanja koja ih najviše zanimaju.

Ključne riječi

Komentara 6

MS
mare_split
09:24 30.10.2014.

Neka se 'mladac' ne ljuti no, ... nakon što sam pročitala da je magistar, profesor ... a kada sam pokušala razumijeti razinu 'zaključka' (" Zaključak istraživanja je da lokalni 'šerifi' netransparentnim raspoređivanjem velikog dijela proračuna pogoduju lokalnim poduzetnicima, a javnost ih zbog toga ne kažnjava nego im se čak povećava vjerojatnost ostanka u fotelji. ) moram reći kako bi više, čak puno više volila da je na njegovu mjestu neki 'mladac', magistar-profesor biologije, kemije, fizike, medicine, mehanike, ..! Ekonomija, pravo i sve s današnje filozofije ne mogu biti 'čistači cipela' PRAVOJ znanosti! A zaključak je banalan koliko je odavno jasan svima u RH! ... Mediji ... promotori sporednosti kojoa je postala važnija od života! Šteta!

MS
mare_split
18:04 30.10.2014.

Oprostite Marko no, 'nauka' koja ništa nije učinla kako bi svim ljudima bilo bolje, već samo nekima, nema veze s naukom! ... Mislim da ste ... ekonomist! Povrjedih vam taštinu! Oprostite, jednoj staroj i nazadnoj dipl. ing elektrotehnike!

Avatar Marko232
Marko232
09:56 30.10.2014.

mare_split, pogrešno podcijenjujete ekonomiju kao znanost. Ekonomija ima sve značajke bilo koje znanosti. Problem ekonomije kao znanosti je da od momenta promjene nekog makroekonomskog parametra do momenta kada se ta promjena u društvu može izmjeriti potraje i godina dana a ponekad i više. Kada ekonomisti pogriješe onda započne glad. Kada ekonomije dobro radi onda plaće rastu i tada nitko ne misli da su za to zaslužni ekonomisti nego se sve pripisuje dobroj situacija na tržištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije