Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF EUROPSKOG VIJEĆA

Tusk se sastao s Plenkovićem: Uloga Hrvatske je ključna, cijenimo vaš uspjeh i ono što ste postigli

Donald Tusk i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
16.01.2017.
u 10:53

Među temama su bile i pripreme Hrvatske za eurozonu

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk rekao je da mu je veliko zadovoljstvo, ali i dužnost danas biti u Zagrebu zbog uloge koju Hrvatska igra u regiji, ali i cijeloj Europi, koja, kako je rekao, trenutačno prolazi kroz teška vremena.

– Republika Hrvatska za mene je osobno danas ključni element u ovom odnosu – rekao je Tusk na zajedničkoj konferenciji za medije s premijerom Andrejem Plenkovićem dan nakon Dana međunarodnog priznanja Hrvatske.

Plenković je rekao da mu je drago da je ovdje Tusk, kojega je nazvao velikim prijateljem Hrvatske, dodajući da je to velika politička i simbolička gesta poštovanja. Otkrio je da su, između ostalog, raspravljali o ključnim europskim temama, pripremama Hrvatske za pristupanje Schengenu, naporima u okviru europskog semestra i izradi novog nacionalnog plana reformi, a jedna od tema bile su i pripreme Hrvatske za eurozonu.

– Naravno da je to postupni proces, ali želimo da predsjednik Europskog vijeća bude upoznat s našim ambicijama – rekao je Plenković.

Razgovarali su i o situaciji na jugoistoku Europe, BiH, odnosu Hrvatske sa susjednim državama i ključnim naporima da daju doprinos rješavanju izbjegličke krize, dodao je Plenković.

Tusk je rekao da je uloga Hrvatske ključna, pogotovo kad se govori o stabilnost u regiji.

– Pogotovo kad je riječ o budućnosti ovog dijela, smatram da je vaša uloga vrlo bitna – rekao je Tusk.

– Cijenimo vaš uspjeh i ono što ste postigli – dodao je.

>> Predsjednica sa svečanog koncerta poručila: Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska! Plenković: Bez branitelja ne bi bilo Hrvatske

Komentara 17

SO
SoloHan
11:14 16.01.2017.

nečuveno, doći u goste, i ne spomenuti krucijalnu ulogu Žarka Puhovskog, u tekućim globalnim procesima

KU
kupatilo
11:23 16.01.2017.

Neznam zasto nekima uvjek smeta rijec hrvatska.Svismo mi danas hrvati.Slobodni i svoj na svome ilismo jos uvjek slucajna drzava.Zastosmo toliko jalni i sami protiv sebe.Volimo svoju donovinu kao decki kojisu dali zivote za nju.Tosmo duzni i zbog njih.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
11:59 16.01.2017.

onima koja nije HR u srcu će uvijek nešto falit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije