Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'razlozi su jasni'

Tomislav Karamarko: Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a!

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
21.06.2016.
u 14:30

– Moja dužnost je da vas obavijestim o onome što danima visi u zraku, podnosim ostavku na mjestu predsjednika HDZ-a – poručio je Karamarko i kao razlog naveo nemogućnost sastavljanja nove većine u Saboru, što je bio obećao da će učiniti

Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare. Rekao je da je stranci obećao da će uspjeti formirati saborsku većinu te da u tome nije uspio.  – Smatram da ovime otvaram mogućnost za jedan novi impuls – naglasio je Karamarko.

Danas je održana i sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj, koliko se doznaje, nisu doneseni nikakvi konkretni zaključci. Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović rekao je danas da bivšem šefu stranke ne duguje ništa te da novi predsjednik mora biti istinski domoljub koji ima mentalitet pobjednika.

Podsjetimo, HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković jučer je najavio da će se kandidirati za novog šefa HDZ-a, a potporu mu je dao kolega europarlamentarac Davor Ivo Stier.

Tijek događaja pratite u nastavku:

14.30 sati - Karamarkovu ostavu komentirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. -Ostavka predsjednika HDZ-a bila je potpuno očekivana. Ovom ostavkom Tomislava Karamarka uklonjena je jedina prepreka za suradnju i koaliciju HDZ-a i MOST-a, ako ne prijeizbornog, onda sigurno nakon parlamentarnih izbora koji slijede. Mislim da su sada i hrvatski građani i hrvatska javnost potpuno svjesni da je glas za MOST glas za HDZ- poručio je Vrdoljak.

13:20 sati Nakon sjednice Predsjedništva Tomislav Karamarko nije bio raspoložen za izjave. Novinarima je tek kazao da su razgovarali o njegovoj neopozivoj ostavci.

Na upit što su njegovi stranački kolege rekli na ostavku, Karamarko je odgovorio u svom stilu 'Neću ih ja cinkat'.  Novinare je zanimalo i koja je Karamarkova buduća pozicija u stranci te je li on sad običan član stranke. -Ja sam posve neobičan član stranke jer sam bivši predsjednik- kazao je Karamarko. 

12.40 sati – Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je nakon sjednice Predsjedništva da se Karamarka nikada nije odrekao, niti će ga se ikada odreći.

12.30 sati – Darko Milinović, član Predsjedništva HDZ-a izjavio je danas kako "deset tisuća članova HDZ-a Ličko-senjske županije želi imati na čelu HDZ-a istinskoga domoljuba, istinskoga HDZ-ovca, čovjeka koji iza sebe ima mentalitet pobjednika, čovjeka koji zna kako stranka treba funkcionirati u ovo vrijeme, čovjeka koji je prihvatljiv općoj javnosti i čovjeka koji će znati povesti HDZ u iduće pobjede", budući da, smatra, HDZ kao stranka nema pravo na pogrešku. Više pročitajte OVDJE.

12.00 sati – Karamarko se nakon ostavke oglasio na Facebooku. – Ovim činom želim potaknuti stranku da pronađe nova rješenja te da i dalje dokazuje kako je bila i ostala pobjednička stranka – napisao je Karamarko. Što je poručio svojim nasljednicima, pročitajte OVDJE.

10.30 sati – Na upit novinara tko ga je najviše od stranačkih kolega razočarao i zbog čega danas nitko nije uz njega Karamarko je rekao da još uvijek ima dosta kolega koji mu pružaju podršku.

– Rekao sam im da ću danas ovdje biti sam, ja sam jedini predsjednik i ja jedini dajem ostavku. Ovo je individualni čin – objasnio je Karamarko. 

10.25 sati – Karamarko je odbacio navode da bi Vlada opstala da se on ranije povukao. – Politički protivnici će uvijek tako govoriti. Vlada je bila disfunkcionalna, meni je najviše smetalo ignoriranje HDZ-a u toj kombinaciji, nismo imali pristup bitnim odlukama, bitna ministarstva su uzeli mostovci. Nisam mogao dopustiti da stranka bude ponižena – izjavio je Karamarko. Kazao je i da je HDZ srušio svoju Vladu. – To zvuči ružno, ali ta Vlada nije mogla funkcionirati i ja ostajem kod toga. Ja sam tu prvi i ja sam taj koji snosi odgovornost – naglasio je još jednom Karamarko.

Na pitanje misli li da će biti isključen iz stranke, Karamarko je rekao da za tim nema potrebe. – Pokušat ću sa strankom biti u dobrim odnosima – rekao je.

10.20 sati – Odgovarajući na pitanja novinara na press konferenciji, Karamarko je rekao da ne vidi nikoga kao novog predsjednika i da se nada da će biti više kandidata. – Svojim nasljednicima želim da rade dobro i da budu uspješni. U ove četiri godine stranka je dobila dignitet i "mišiće" i dao Bog da tako nastave i dalje – rekao je Tomislav Karamarko.

10.15 sati –  Nakon ostavke vjerujem da će doći do novih rješenja za koja želim da budu pozitivan vjetar u leđa naše stranke. Jučer nisam dao ostavku jer sam imao nekih tehničkih problema. Ovo ne radim pod nikakvim pritiskom iako je politika prljavi posao, a ne bi trebao biti – kazao je Karamarko i zahvalio se svima na podršci koju su mu pružali protekle četiri godine. 

10.10 sati – Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a. – Moja dužnost je da vas obavijestim o onome što danima visi u zraku, podnosim ostavku na mjestu predsjednika HDZ-a – poručio je Karamarko. – Razlozi su jasni i višeslojni. Obećao sam stranci da ću uspjeti formirati saborsku većinu, nisam uspio i mislim da je normalno u civiliziranom svijetu da se snosi odgovornost – rekao je Karamarko. Dodao je i da se smatra odgovornom osobom te da njegova stranka mora ići dalje i pobjeđivati.  – Smatram da ovime otvaram mogućnost za jedan novi impuls – naglasio je Karamarko. 

Podnosim ostavku. Obećao sam stranci da ću uspjeti formirati saborsku većinu, nisam uspio

Tomislav Karamarko

9.55 sati  – U središnjicu HDZ-a stigao tehnički ministar Oleg Butković. – Dozvolite da mi svoje probleme i ovu situaciju u kojoj smo se našli riješimo unutar obitelji. HDZ je uvijek u teškim trenucima donosio hrabre odluke, pa će tako i sada. Još uvijek imamo predsjednika stranke. Plenković je jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a – rekao je Butković.

9.30 sati – Uoči press konferencije Tomislava Karamarka na Twitteru se oglasila bivša premijerka Jadranka Kosor. – Svi koji su bili uz šefa za preslagivanje, sad su za preslagivanje šefa – napisala je Kosor na Twitteru aludirajući na pad podrške Karamarku od njegovih odanih zagovornika Darka Milinovića i Domagoja Ivana Miloševića. 

9.20 sati – U HDZ-u se vjerovalo da se može presložiti Vlada, ali je postalo jasno da je HDZ ušao u politički suicidalnu Vladu. Ovo će ući u anale političke gluposti. Jedini mogući ishod bio je onaj koji je završio samoraspuštanjem Sabora – izjavio je predsjednik HRID-a Drago Prgomet za N1 televiziju.

9.00 sati – HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Davor Stier i Dubravka Šuica snažno su jučer podržali kandidaturu Andreja Plenkovića za novog predsjednika stranke i izrazili spremnost pomoći u transformaciji HDZ-a u modernu, demokršćansku stranku.

>> Karamarko najavio press konferenciju, Plenković kandidaturu za šefa HDZ-a. Stier: Može pobijediti na izborima u rujnu

Komentara 352

MI
Mimizo
11:24 21.06.2016.

dolazi plenković jao si ga milanoviću hoćeš možda sada zvati na sučeljavanje hahahaha

RO
rogi
11:47 21.06.2016.

PLENKOVIČ i samo PLENKOVIČ i bogom nam data KOLINDA mogu nam spasiti našu nam Dragu Domovinu ostalo je utopija. Ovaj Hodajuči Mrtvac napravio nam je toliko štete sa ovim guzoliscima oko njega da bi ih Pok.FRANJO izbacil iz HDR-a zatozato samo PLENKOVIČ je sposoban pobjediti i vratiti ugled HDZ-u koji mu pripada. Vidim komentare od komunjara kojim se več gače tresu kad čuju ime PLENKOVIČ.Pozdrav svim pametnim biračima HDZ-a.

SS
simpatican.simpa
11:00 21.06.2016.

Sad još Milanović mora dati ostavku i onda ima malo nade u protivnom će biti koma...ako smo principjelni ako su Karamarku našli da je kršio Zakon, zasigurno je i Milanović kršio zajedno sa svojim bratom...pa njegova ženica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije