Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi dogovor

Slovenija upozorila Hrvatsku da je u četvrtak poslala previše migranata

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2016.
u 18:30

Hrvatska je u četvrtak u Sloveniju dovela 850 migranata, a to bitno prelazi dogovoreno ograničenje, navodi slovenska policija

Slovenija će dopuštati tranzit najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, objavila je slovenska policija koja navodi da se Hrvatska tog dogovora u četvrtak nije pridržavala.

Dogovoreno je brojčano ograničenje od najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, navelo je u priopćenju za javnost ravnateljstvo slovenske policije te se dodaje kako je Hrvatska upozorena da se tog dogovora do kojega su došli ravnatelji policija država na tranzitnoj ruti  prošlog tjedna u Zagrebu ne pridržava, na što su je upozorili.

– Hrvatska je u četvrtak u Sloveniju dovela 850 migranata, a to bitno prelazi dogovoreno ograničenje – navode u slovenskoj policiji.

Nakon što je Austrija prošlog tjedna uvela restrikcije za ulazak migranata iz Slovenije i počela vraćati više desetaka migranata dnevno natrag u Sloveniju, za iste se mjere odlučila i Slovenija. S time da dnevni priljev migranata u Sloveniju ne smije biti veći od 580 dnevno suglasile su se i zemlje na migrantskoj ruti na sastanku ravnatelja policija koji je 18. veljače održan u Zagrebu.

Dolazak migranata iz Hrvatske u Sloveniju preko Dobove zadnji je tjedan jako smanjen. Tako u nedjelju, ponedjeljak i utorak u Sloveniju nije ušao nijedan migrant, u srijedu ih je došlo 478, a u četvrtak 842, što je prema slovenskoj policiji odstupanje od dogovora ravnatelja policija.

>> Izbjeglice ćemo kontrolirati kao Austrija i Slovenija, a spremni smo na žešće mjere

Komentara 10

ME
mergud
18:58 26.02.2016.

Ne kužim zašto ove IPHONE izbjeglice vojne obaveznike 1.000.000 muškaraca od 18-60 godina ne vratiti u Siriju. Kako ih nije sram da se žene bore umjesto njih.

AN
anonimus00
19:19 26.02.2016.

malo su zamijenili brojeve..umjesto 580,oni 850..slucajnost haha

DU
Deleted user
19:01 26.02.2016.

Kako sad ovo? Zar nisu glasaci HDZ zajedno sa Karamarkom i Kitarovickom duz granice i razmotavaju zicu da vise ovi ne ulaze u HR......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije