Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Surpuga bivšeg premijera

Sanja Musić Milanović sedam godina radila bez važeće liječničke licencije

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.03.2016.
u 22:27

Ona joj je prema podacima Hrvatske liječničke komore istekla 19. prosinca 2008., a zahtjev za produljenjem licencije Musić Milanović podnijela je tek u prosincu 2015.

Doc. dr. Sanja Musić Milanović, supruga bivšeg premijera Zorana Milanovića  i liječnica epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) punih je 7 godina radila bez važeće liječničke licencije, javlja 24 sata.

Ona joj je prema podacima Hrvatske liječničke komore istekla 19. prosinca 2008., a zahtjev za produljenjem licencije Musić Milanović podnijela je tek u prosincu 2015.

Prema objašnjenju Ministarstva zdravlja, nijedan zdravstveni radnik koji obavlja zdravstvenu djelatnost ne može raditi bez licencije te to zakonski to vrijedi za apsolutno sve liječnike u sustavu, uključujući one koji ne rade izravno s pacijentima nego se bave, primjerice, zdravstvenim odgojem ili savjetovanjima.

Dakle iz toga proizlazi da to vrijedi i za Musić Milanović. No ona je bez licencije radila sedam godina, a zašto je nije produljila 2008. nije poznato.

Budući da je od isteka njezine licencije prošlo više od godinu dana, supruga bivšeg premijera morala je u HLK ponovno polagati stručni ispit.

Dr. Trpimir Goluža, predsjednik HLK rekao je za 24 sata da se u slučaju obnavljanja licencije doc. dr. Musić Milanović radilo isključivo o administrativnom propustu nepodnošenja zahtjeva za obnovu licencije u propisanom roku.

- Doc. dr. Musić Milanović za vrijeme od isteka licence pa do podnošenja zahtjeva za obnovu uredno je podmirivala članarinu za članstvo u Komori te je redovito sudjelovala u trajnoj medicinskoj izobrazbi, pri čemu je skupila više nego potreban broj bodova za automatsku obnovu licencije. Dodatna specifičnost u slučaju doc. dr. Musić Milanović je što docentica ne obavlja neposrednu liječničku djelatnost - dodao Goluža.

>> Komadina: Vlada se još nije sastavila pa bi bilo poštenije da vrati mandat građanima 

>> Pada potpora Mostu, raste Živom zidu

Komentara 197

KA
karlovcankica
22:37 04.03.2016.

ona misli da je iznad zakona

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
22:44 04.03.2016.

što je tu čudno...oni su posebni, oni su drugačiji!....kojih debilana je čula Hrvatska od ovog totalnog id.iota!

MA
mario80
22:45 04.03.2016.

A DRUGI SU ZA NJEGA SVE LOPOVI ....!!! A STA JE ON ONDA .... LAZO JEDAN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije