Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viroexpo

Predsjednica: Hrvatska mora bolje iskoristiti svoje članstvo u EU

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.02.2015.
u 19:03

– Bit ću prva gospodarska diplomatkinja i neumorno ću poticati izvoz – kazala je Kolinda Grabar-Kitarović u Virovitici

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je jubilarni 20. Viroexpo, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, i bila je glavna zvijezda tog virovitičkog događaja. Predsjednici je to prvi službeni posjet, nakon što je nakon prisege posjetila braniteljski šator u Savskoj 66. Ciljano je odabrala da to bude događaj povezan s gospodarstvom. Na Viroexpu izlaže 700 izlagača iz Hrvatske i 26 stranih zemalja. Grad partner sajma je Velika Gorica, a Mađarska je zemlja partner.

– S velikim zadovoljstvom prihvatila sam otvoriti ovogodišnji Viroexpo, jedan od najvećih sajmova u Hrvatskoj. Neophodno je poticanje inovacije, kreativnosti i poduzetništva kako bismo otvorili radna mjesta i osigurali bolji standard građanima – rekla je predsjednica Grabar–Kitarović. Napomenula je kako Hrvatska mora otvarati nova tržišta i razvijati odnose  i s onim zemljama s kojima nema tradicionalnu suradnju. 

– Hrvatska mora jačati odnose i u sklopu Višegradske skupine, kao i bolje iskoristiti svoje članstvo u EU – rekla je Grabar-Kitarović koja je obišla štandove na sajmu i razgovarala s izlagačima. Ponovila je kako će ona biti prva gospodarska diplomatkinja i da će neumorno poticati izvoz. Organizatori sajma su Virovitičko-podravska županija, grad Virovitica, HGK županijska komora Virovitica, Hrvatska obrtnička komora, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije te Poduzetnički inkubator te županije.

>> Predsjednica Milanoviću poslala prijedlog moratorija na ovrhe s jednom nekretninom

>> Evo s kime će se predsjednica susresti na prvom službenom putu

Komentara 26

RI
RibaVanda
21:57 27.02.2015.

Sta je rekla to ce i ostvariti

Avatar zabadalo5
zabadalo5
21:10 27.02.2015.

Rad, rad i samo rad! Samo tako dalje Predsjednice!

UI
Uvijek_iskreno
21:17 27.02.2015.

Samo tako nastavite predsjednice, odlican pocetak mandata, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije