Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi studij

Poslovno pravo i ekonomija na ZŠEM-u!

ZŠEM
Foto: VL
1/15
16.07.2014.
u 11:16

S obzirom na potrebe tržišta oblikovan je jedinstven studijski program u Hrvatskoj - preddiplomski studij poslovnog prava i ekonomije

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, vodeća i jedina AACSB akreditirana poslovna škola u Jugoistočnoj Europi, napravila je iskorak i pokrenula novi studij. S obzirom na potrebe tržišta oblikovan je jedinstven studijski program u Hrvatskoj - preddiplomski studij poslovnog prava i ekonomije. Novi pravni studij priprema studente za uspješno snalaženje u današnjem poslovnom svijetu kroz tri područja: poslovno pravo, poslovnu administraciju i ekonomiju.

Međunarodna akademska zajednica prepoznala je ZŠEM kao vodeću poslovnu školu u Hrvatskoj što pokazuje, uz AACSB akreditaciju, i međunarodno rangiranje Eduniversala. Uz to, studenti ZŠEM-a su se u dvanaest godina postojanja Škole dokazali u poslovnoj zajednici kao izvrsni menadžeri i poduzetnici, tako da je pokretanje novog studija, u skladu s visokim standardima kvalitete koja je međunarodno priznata, bila logičan korak. Cilj studija poslovnog prava i ekonomije je prvenstveno pripremiti studente za karijeru u području poslovnog prava u Hrvatskoj, Europi, ali i bilo gdje u svijetu. Međunarodni aspekt ovog studija, ali i cijelog ZŠEM-a je nešto što će budući studenti poslovnog prava i ekonomije moći iskoristiti na najbolji način jer osim Ureda za međunarodnu suradnju, koji studentima omogućava razmjenu na jednom od 120 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, predavači na novom studiju stručnjaci su s međunarodnim obrazovanjem i iskustvom, što pokazuju i njihove biografije.

Jedini ovakav pravni studij u Hrvatskoj koji objedinjava kvalitetan program, visoke akademske standarde, stručne predavače, najbolje i najraznovrsnije mogućnosti međunarodne razmjene te sustavnu brigu o karijerama studenata, zasigurno će do rujna privući mnoge koji žele studirati poslovno pravo na ovaj način.

Studij se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku, interaktivno, u malim grupama. Traje četiri godine, a završetkom se stječe 240 ECTS bodova. Studentima se omogućuje odlazak na međunarodnu studentsku razmjenu na jedno od 120 partnerskih sveučilišta diljem svijeta gdje je bez dodatnih troškova moguće provesti jedan semestar ili godinu dana. Na ZŠEM-u djeluje i Career centar koji studentima pomaže u planiranju karijera i traženju stručnih praksi te stalnog zaposlenja što rezultira odličnim postotkom zapošljavanja studenta.

Studij osigurava pravno – ekonomsku podlogu za uspješan rad u Hrvatskoj, Europi i ostatku svijeta u gospodarstvu, bankama i drugim financijskim institucijama, administraciji, neprofitnim organizacijama, institucijama Europske unije, međunarodnim organizacijama, kao i u korporativnom sektoru.

Uvjete za upis na ovaj studij stječu svi koji su završili četverogodišnje srednje škole i položili prijamni ispit. Sve informacije vezane uz studij provjerite na internetskim stranicama ZŠEM- a.

Komentara 6

KA
kafka
11:21 16.07.2014.

"Poslovno pravo i ekonomija". Kakva nas samo svjetla budućnost čeka.! . . . :-)

DU
Deleted user
09:31 17.07.2014.

ZŠEM je privatni faks koji se plača od 5000 do 7000 EURA!!!! po godini, pa ga ne plaćaju porezni obveznici, već oni koji imaju nofce. Problem je u fakultetima koje mi plaćamo (kao porezni obveznici) a studenti nakon završetka nemajuju posao ili odu u druge zemlje! E te bi fakultete trebalo zatvorit odnosno uvesti plaćanje, pa ko voli nek izvoli.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
08:28 17.07.2014.

ekonomisti se ne mogu zaposliti, pravnici se ne mogu zaposliti, sada su izmislili hibrid 'ekonomski pravnik', pa gdje će se ti zapošljavati. Onda će se plakati da su mladi i nezaposleni, a hoće raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije