Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješen misterij

Ime joj je Mirjana Paris, živi u Sesvetama, a rođena je u zatvoru

Nina
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
06.11.2015.
u 22:05

Jasna Ćurković Kelava: Djevojčica ima sestru blizanku koja je sad s mamom u Italiji. Roditeljima se izgubila nakon što su se posvađali

Djevojčica ostavljena prije više od mjesec dana u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i iz zagrebačkih je Sesveta. Kako se preziva, još uvijek nije poznato. Rođena je u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Navodno je stara četiri godine, a u Hrvatsku je s obitelji doselila nedavno. No, dok se ove informacije ne potvrde i nadležni ne odluče kakva će biti njezina daljnja sudbina, malena ostaje u Dječjem domu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Misterij identiteta djevojčice koju su prolaznici pronašli na klupi u parku, a za koju sve ovo vrijeme nitko od obitelji nije ni pitao, a kamoli ju tražio, počeo se raspetljavati danas. Najprije je viša medicinska sestra Nataša Avdagić posjetila djevojčicu u domu i ustanovila da govori dijalektom kakvim govore Romi Bajaši. Zatim se oko 14 sati u dom javila žena koja tvrdi da je prijateljica Mirjaninog oca:

– Kazala je da tata pita kad bi mogao doći po dijete. Ta žena se nije predstavila niti je rekla odakle je otac. No, ispričala je da su se njezini roditelji posvađali u Velikoj Gorici i da im se kći tada izgubila. Još je rekla da djevojčica ima sestru blizanku koja je sada s mamom u Italiji. Uputili smo oca da se javi u Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici. Naravno da ne možemo i nećemo dijete dati samo tako – kaže ravnateljica doma Jasna Ćurković-Kelava.

U Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici poslije podne su nam kazali da zbog ostavljene curice jučer nitko nije došao u centar. Domu se javio se i djed djevojčice za kojeg se još ne zna živi li u Sesvetama ili Bjelovaru. I on je potvrdio priču prijateljice Mirjaninog oca. Djevojčičini roditelji nakon svađe u Velikoj Gorici, gdje su Mirjanu Paris izgubili iz vida, nisu jedno drugo pitali za nju jer je mama mislila da je s tatom i obrnuto.

– Kada sam vidjela njezinu fotografiju u medijima, odmah sam znala da je Romkinja. Sigurna sam da je iz Hrvatske – rekla nam je nakon posjeta djevojčici Nataša Avdagić, inače pripadnica bajaške romske zajednice. Kada je ušla u sobu u kojoj je bila djevojčica, Nataša se najprije s njom šutke igrala. Zatim ju je na bajaškom pitala ima li potkošulju. Djevojčica ju joj je pokazala. Potom je tražila sok, pa joj ga je Mirjana donijela...

– Davala sam joj zadatke, a ona ih je razumjela i ispunjavala. Nije razgovarala. Samo je u jednom trenutku odgojiteljici na bajaškom kazala da sjedne – ispričala nam je Nataša Avdagić.

>> Djevojčica nađena u parku dobila ime Nina. I dalje se ne zna se tko je, ni odakle je

 

Komentara 69

VE
verica2
13:25 06.11.2015.

Djevojčica ne "priča dijalekt rumunjskog", već govori. I autorica članka ne "priča hrvatski", već govori hrvatski (pretpostavljam).

NI
Nikomah95
14:57 06.11.2015.

Ja jučer napišem komentar na vezani članak da pokušaju pričati s njom romski ili albanski i dobijem minuse!!!!???? Kad ono.....smh

CH
chemica
13:57 06.11.2015.

A novinari od nje napraviše maltene nekakvu izgubljenu pakistansku princezu. Joj, kak je to dete lepo odgojeno...Uzme stvari pa ih vrati gdje su bile...uredno i vrlo pristojno...Skoro pa samo mijenja pelenu. Argh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije