Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Nedopustivo prebrojavanje krvnih zrnaca novinara na RTV Slovenije

06.09.2012., Ljubljana, Slovenija - Marko Filli, generalni direktor RTV-a. Photo: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
Foto: nze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
06.09.2015.
u 17:00

Vodstvu RTV Slovenije umjesto profesionalnosti presudna nacionalnost

Da bi se bilo dobar i poštovanja vrijedan novinar/ka, netko tko služi na čast novinarskoj struci, potrebno je samo biti – profesionalan.

Odnosno beskompromisno objektivan, nepristran i nepotkupljiv. I to su jedini parametri ili uvjeti prema kojima treba mjeriti, ocjenjivati, nagrađivati ili pak, u suprotnom, sankcionirati nečiji novinarski rad. No vodstvu RTV Slovenije, na čelu s generalnim direktorom Markom Fillijem, očito baš sve to nije nimalo važno. Njima je očito bitnije, štoviše presudno, nešto posve drugo – novinarova ili novinarkina nacionalnost. Da čovjek ne povjeruje!

Naime, pročulo se da je na tamošnjem Programskom vijeću rečeno da voditeljica Jelena Aščić na državne i vjerske blagdane ne može voditi Dnevnik jer nije Slovenka, već Hrvatica porijeklom iz BIH, pa je vodstvo televizije kolegicu Aščić iz Dnevnika odmah – maknulo. Dok je čelnik Vijeća demantirao riječi o prebrojavanju krvnih zrnaca, vodstvo televizije, na naš je konkretan upit, uzvratilo samo to da je razlog smjene smanjenje broja voditelja Dnevnika. (Ne)uvjerljivo?

>>Nije bilo rasprave o Jeleni Aščić u Dnevniku

>>Maknuli je iz TV dnevnika jer nije Slovenka!?

Komentara 7

GU
gustirna
19:46 06.09.2015.

A sto hi tek bilo da oni imaju stankovica,munizabu,nikolica,alamiju.....

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:55 06.09.2015.

Kad vidim antihrvatske komentare naših vrlih novinara poželim odmah i sad prebrojavanja krvnih zrnaca.

DU
Deleted user
06:40 07.09.2015.

Bravo Slovenci, ne dajte se! Morate ostati čisti. Svaka čast i poštovanje svima, ali svako neka bude za sebe u svojem krugu. Miješanje i multikulti posala je nesnošljiva fetišizacija. Drago mi je da u svijetu ima još normalnih ljudi koji se ravnaju po normalnim, urođenim osjećajima, a ne po onome kaj im vele neprijatelji vlastitog naroda i bijele rase i kršćanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije