Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište rada

Nakon referenduma o useljavanju Švicarska nudi rješenje za Hrvatsku

Švicarska zastava
Foto: DPA/PIXSELL
02.04.2014.
u 18:29

Iz švicarskih izvora doznaje se da bi tamošnja federalna vlada uredbom dozvolila zapošljavanje hrvatskih državljana, no i dalje bi postojale progresivne kvote. Usto bi bila priložena deklaracija o zabrani diskriminacije hrvatskih državljana.

Nakon što je u veljači –  nakon referenduma o useljavanju – naprasno prekinuta procedura potpisivanja bilateralnog ugovora između Švicarske i Hrvatske koji bi otvorio švicarsko tržište rada hrvatskim državljanima, Bern je ponudio rješenje za Hrvatsku, potvrdili su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Iako još nisu dogovoreni svi detalji, iz MVEP-a kažu da su zadovoljni. Iz švicarskih izvora doznaje se da bi tamošnja federalna vlada uredbom dozvolila zapošljavanje hrvatskih državljana, no i dalje bi postojale progresivne kvote. Usto bi bila priložena deklaracija o zabrani diskriminacije hrvatskih državljana.

>> Švicarci se izjasnili protiv useljenika  

>> Hrvati su prve žrtve švicarskog referenduma: 'Nećemo potvrditi dogovoreni sporazum'

Komentara 23

HA
Harrawath
19:08 02.04.2014.

umjesto da ova vlada stvara radna mjesta u hrvatskoj oni dogvaraju kako da hrvati izlaze iz svoje domovine. oni su ko i titova jugoslavija koja je jedino zbog gastarbajterskih deviza prezivljavala

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
19:08 02.04.2014.

Meine bi prije zanimalo:Kad će Vlad sklopiti ugovor sa Švicarskom u vezi poreza na penzije.Ako ja ovdje plaćam porez do12% na penziju,zašto u Hrvatskoj moram da plaćam preko 60% od penzije,tko je ovdje lud?!Čovjek da ne povjeruje ni krivi ni dužni moramo snositi krivnju nesposobne Vlade.Zašto ne plaćamo kao Hrvati u Njemačkoj?Od povratnika je mnogostruka korist,a Vlada kao da hoće da te ljude odbaci,što najbolje govori o Vladi i njenim prestavnicima,iako su "crveni"meni izgleda da nisu još zreli ni dorasli funkciji koju obnašaju.

Avatar superhik74
superhik74
18:36 02.04.2014.

Pa nisu Svicarci vesla sisali, s obzirom da EU oligarhija pokusava kroz NATO uvesti jos 40 miljuna Ukrajinaca u EU uz sve one Grke, Spanjolce, Poljake, Slovake, Rumunje, Bugare i Hrvate, to bi Svicarsku unistilo. Nezavisna je to drzava i ne slusaju oni EU birokrate (koji izvrsavaju naredjenaj iz Washingtona) nego gledaju interese Svicarske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije