Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENE NA PRISAVLJU

Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo smjenu Gorana Radmana

goran radman (1)
Foto: Robert Anić/ Pixsell
29.02.2016.
u 20:36

Razlog koji se Radmanu stavlja na teret i zbog kojeg se pokreće njegova smjena odnosi se na to što HRT računovodstveno nije odvojio prihode i rashode HRT-a na javnu i komercijalnu djelatnost.

Nadzorni odbor HRT-a večeras je na svojoj izvanrednoj sjednici jednoglasno donio odluku o pokretanju postupka razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

Svih pet članova Nadzornog odbora stalo je iza ove odluke na sjednici koja je trajala oko četiri sata, a počela je danas u 16.30 sati.

Razlog koji se Radmanu stavlja na teret i zbog kojeg se pokreće njegova smjena odnosi se na to što HRT računovodstveno nije odvojio prihode i rashode HRT-a na javnu i komercijalnu djelatnost.

Nadzorni odbor je još u prosincu upozorio glavnog ravnatelja HRT-a da tu nepravilnost ispravi, kao i Agencija za elektroničke medije, a on to dosad nije učinio.

K tome, iako se očekivalo da će se na sjednici Nadzornog odbora razgovarati i o medijskim informacijama da je 40-ak zaposlenika aneksima ugovora osigurano od mogućih premještanja na druge funkcije, tako da zadrže iste plaće ili dobije velike otpremnine u slučaju otkaza, o tome se nije puno raspravljalo zato što je Radman, kako se doznaje, još u petak povukao te ugovore iako su na njima već bili potpisi onih na koje su se ti ugovori odnosili.

Nakon ovakve odluke NO-a HRT-a, sada je sudbina Gorana Radmana u rukama saborskih zastupnika.

>> Pročitajte što je Goran Radman odgovorio Milijanu Brkiću

Komentara 239

QW
qweqwe
20:39 29.02.2016.

Napokon!

AA
AAlien
20:42 29.02.2016.

Konačno. Ali neče biti dovoljno da se makne samo taj partijac i yugoslavenčina. Treba posmicati sav partijski kadar po vertikali i od Yutela napraviti HRT.

SS
Sveti@Stepinac
20:45 29.02.2016.

Neka Josipović mu plaća otpremninu.Ja neću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije