Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA IZ UEFE

Mamić: Mogao bih pokazati papire da nisam pod istragom

Zoran Mamić
Slavko Midzor/PIXSELL
Autori: Robert Junaci, Ante Buškulić
17.08.2010.
u 07:29

Kako donose Sportske novosti, Uefa je potvrdila da je sportski direktor Dinama Zoran Mamić u Nyon pozvan i kao svjedok i kao osumnjičenik.

"Zorana Mamića ispitali smo i kao svjedoka i kao osumnjičenika na temelju
izvješća njemačke policije iz Bochuma", potvrdila je Uefina služba za odnose s
javnošću za SN.

Tako je pala u vodu priča Dinamovih čelnika, koju je svesrdno podržao i vrh Hrvatskog nogometnog saveza, da je Dinamov sportski direktor u Nyonu bio samo kao svjedok mogućeg namještanja prve utakmice finala Hrvatskoga kupa 2009. godine Dinamo – Hajduk (3:0). Ipak, taj odgovor ne znači ni da je upleten u aferu.

Zoran Mamić nije se jučer uzbuđivao zbog toga te i dalje tvrdi da je oslobođen svake sumnje.

– Danas ću nakon predstavljanja trenera reći sve što imam o tom slučaju, a dopusti li mi odvjetnik, pokazat ću papire koji dokazuju da se protiv mene ne vodi nikakva istraga – rekao nam je.

Zoran Mamić je, doznajemo, sudski tužio SN i traži veliku odštetu, a priču o njegovoj ulozi u Nyonu podgrijao je i brat Zdravko koji je galamio:

– Zoki je, čim je došao u Nyon, inzistirao na detektoru laži!

Ne baš uobičajeno za svjedoka...

Nakon što je slučaj isplivao u javnost, a Mamić se vratio iz Južne Amerike gdje je tražio pojačanja, pohvalio se:

– Bio sam ondje u svojstvu svjedoka, pozvao me glavni Uefin disciplinac Limacher. Ta kup-utakmica sumnjiva je i istražuje se, ali se pokazalo da ni Dinamo ni ja nemamo veze s kladionicama, klađenjem i ljudima koji se spominju.

Istragu o sumnjama u namještanje utakmica vodi njemačko odvjetništvo s kojim surađuje i hrvatska policija. Ona Zorana Mamića nije uplela u akciju Offside. A HNS nije reagirao jer Mamić nije pod istragom domaćih organa. I dokle god je tako, neće biti suspendiran.

Komentara 57

DO
doktorica
20:30 17.08.2010.

Mamići su sramota za Zagreb i Dinamo

LI
lija11
20:50 16.08.2010.

Molim Vas nedirajte Mamiće to je naša moralna vertikala

BU
bumajpe
21:46 16.08.2010.

ma gledaj nisam ja rekao da je HNL čist,ali ta tekma, ljudi pa to je glupost....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije