Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočenje vještakinje

'U aferi Planinska Sanader i ostali oštetili proračun za 15,8 milijuna kn bez kamata'

Ivo Sanader
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
17.04.2015.
u 16:47

Obrana je zatražila rok za očitovanje o nalazu vještakinje, a sljedeće ročište zakazao je za 23. travnja

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalima u aferi Planinska na zagrebačkom Županijskom   sudu  svjedočila  je  Ksenija  Špoljarić,  knjigovodstveno  - financijska  vještakinja.  Kazala  je  da  je prema procjeni vještaka IGH, tržišna  vrijednost  nekretnina  na čestici u Planinskoj 2a i 2b u Zagrebu, ukupne  površine  2700 metra kvadratnih, na dan sklapanja ugovora bila 43,7 milijuna kuna.

-  Radi  se  o  procijeni tržišne vrijednosti u koju nije uključen PDV, a u trenutku  sklapanja  ugovora o financijskom leasingu, šteta za proračun RH, utvrđena  kao  razlika između obveze s osnove glavnog duga u iznosu od 59,6 milijuna kuna i  obveze koju bi RH preuzela prema procijeni vještaka IGH od 43,7  milijuna  kuna   bila  je  15,8 milijuna  kuna bez kamata - kazala je vještakinja. Obrana  je  zatražila  rok  za očitovanje o nalazu  vještakinje, a sljedeće ročište zakazao je za 23. travnja.

>> Mlinarevićeva obrana: Tražimo novo vještačenje, IGH nije dovoljno stručan

Ključne riječi

Komentara 53

IB
ivan.biljan68
18:01 17.04.2015.

Procjenitelji ocjene kako im drugi naredi a ne po stvarnoj vrijednosti,jer kad se u pravom smislu procijeni,onda ne ostaje ništa za mešetare.Sad treba"procjeniti,koliko će tko godina ostaviti v reštu,a tamo im ni loše,jemaju se badaf. Emeritus.

DU
Deleted user
00:51 18.04.2015.

Blago nama kad je Sanader jedini lopov. Hrvatskoj fali preko 30 ukradenih milijardi a ne desetak milijuna eura.

DI
Diosiario
19:29 17.04.2015.

Sanader je napravio samo jednu krupnu "grešku" a to je bilo kad je 2004. godine dolaskom na vlast pružio Njemačkoj pravnu pomoć da riješi slućaj Prates čime je pokrenuo lavinu. Je li on nešto ukrao ili nije to je nebitno, bitno je da se zamjerio pravim vladrima Hrvatske, odnosno udbašima, i zato je na njega legla lavina. Puno više dokaza da je lopov ima se protiv Kalmete, ali njega se ne dira jer je sklopio savez s udbašima i doveo Karamarka na čelo HDZ-a. I kad će više članak o udbaškim pritisicima na članove obitelji svjedoka koje je neki dan u sudnici lijepo izrecitirao policijski istražitelj Bruder? Pogledajte samo što su napravili Josipu Krmpotiću i njegovoj obitelji, i to s Pantovčaka, vrha HTV-a DORH-a, Vrhovnog suda, vlade... I onda se netko čudi što se dogodilo Sanaderu. Okrznuo se o udbu i nagrabusio. Kraj priče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije