Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP

Zbog poreznog rasterećenja povećat će se plaće sezonskih radnika

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
29.01.2018.
u 07:00

Povećanje plaća, smatraju u Udruzi, nužno je kako bi se povećala atraktivnost poslova u turizmu i spriječio daljnji odlazak djelatnika iz RH.

Udruga ugostiteljstva i turizma HUP-a inicirala je izmjene poreznog tretmana troškova smještaja i toplog obroka sezonskih radnika kako se ne bi tretirali kao plaća u naravi, već kao nužni troškovi poslovanja, priopćili su iz HUP-a.

Vodeće turističke kompanije na čelu s Valamar Rivierom, Maistrom i Plavom lagunom odlučile su da će sredstva koja su posljedica ovog poreznog rasterećenja preusmjeriti u povećanje materijalnih prava radnika.

Povećanje plaća, smatraju u Udruzi, nužno je kako bi se povećala atraktivnost poslova u turizmu i spriječio daljnji odlazak djelatnika iz RH te će brojne turističke tvrtke iskoristiti porezno rasterećenje za povećanje plaća i poboljšanje uvjeta rada djelatnika.

1/8

Komentara 3

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
08:19 29.01.2018.

Oni hrvatski konobari i cistacice koji još nisu pobjegli van sa svog balkanskog doma su domoljubni kapital i radnicka baština. Imamo Hrvatsku i za minimalac raditi spremni.

GV
golub Vaso
08:37 29.01.2018.

neće povećati plaće nego će razliku strpati u 'piduzetnički' džep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije