Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prijavite se na Scenario Planning i testirajte stratešku spremnost vaše organizacije

COTRUGLI Business School
17.01.2023.
u 08:15

Sudjelujte na dvodnevnom interaktivnom predavanju Scenario Planning koje će održati Anthony J. Evans na poslovnoj školi COTRUGLI, 3. i 4. veljače 2023. godine.

Među mnogobrojnim alatima koje menadžeri koriste u svrhu strateškog planiranja, planiranje scenarija obuhvaća čitav niz potencijalnih i (ne)izglednih mogućnosti te kompenzira uobičajene greške prilikom donošenja strateških odluka - primjerice, pretjerano samopouzdanje, ili, s druge strane, pretjerani pesimizam.

Izgradnjom organizacijske svijesti o tome što bi se moglo dogoditi, lideri mogu uočiti znakove upozorenja i reagirati pravovremeno. Dokumenti za planiranje scenarija pritom daju ogromnu vrijednost prikazujući više mogućih ishoda te navodeći konkretne korake za suzbijanje štete.

Planovi su također podjednako vrijedni za “najbolje scenarije”. Menadžeri koji su u stanju vidjeti širi raspon budućnosti nesumnjivo su u puno boljoj poziciji iskoristiti neočekivane prilike i umanjiti potencijalne rizike.

Što ako vaš proizvod postane viralan, a potražnja preko noći poraste za 500%? Što ako se iznenadno ukaže prilika za akviziciju? Hoćete li biti spremni?

Prijavite se na besplatnu Experience EMBA radionicu “Scenario Planning“ i testirajte stratešku spremnost vaše oganizacije!

Predavanje će održati Anthony J. Evans u organizaciji i prostorijama COTRUGLI Business School, od 3. do 4. veljače 2023. godine.

Suočavanje s neizvjesnošću

Planiranje scenarija jedan je od ključnih alata za suočavanje s neizvjesnošću i prepoznavanje granica naših kognitivnih sposobnosti“, ističe Anthony J. Evans.

Strukturirani pristup razmatranju i duboko promišljanje o ulozi kritičnih neizvjesnosti, pružaju smjernice za prepoznavanje više mogućih budućnosti.

Tri glavne prijetnje s kojima se čovječanstvo suočava su klimatske promjene, nuklearni terorizam i tehnološke disrupcije, poput umjetne inteligencije (AI). Za suočavanje s ovim izazovima potrebno je koristiti čitav niz alata, a planiranje scenarija može imati ključnu ulogu. „Planiranje scenarija prilagodljivo je relevantnim izazovima te predstavlja ključni alat za preoblikovanje perspektive poslovnih vođa i utvrđivanje specifičnih izazova“, dodaje Evans, ističući pritom komponentu timskog rada kao ključnu pretpostavku uspješnog procesa planiranja.

Preoblikujte perspektivu i budite spermni(ji) na sve izazove!

Planiranje scenarija kao ključna karika u osobnom razvoju

Osim organizacijskog, planiranje scenarija ključno je za osobni razvoj jer otvara vrata promjeni perspektive, a to je ujedno jedna od najvažnijih kvaliteta vrhunskih menadžera.

Imati samosvijest za preispitivanje te traženje novih i kontradiktornih dokaza iznimno su korisni. Postoji jaka veza između planiranja scenarija i donošenja odluka“, ističe Evans.

Upoznajte predavača - Anthony J. Evans

Anthony J. Evans je profesor ekonomije sa specijalizacijom za podučavanje ekonomije menadžmenta na MBA i Executive MBA razini. Predaje na COTRUGLI Business School, ESCP Europe Business School, Danube University i Helsinki School of Economics. Objavio je niz akademskih i poslovnih članaka te je autor knjige „Markets for Managers“. Član je MOC Affiliate Faculty na Institutu za strategiju i konkurentnost na Harvard Business School te član Komisije monetarne politike na Institutu ekonomskih poslova. Doktorat iz ekonomije stekao je na George Mason University u SAD.

COTRUGLI - sinonim za premium poslovnu edukaciju

Poslovna škola COTRUGLI sinonim je za poslovnu izvrsnost i rezultate, a slovi za vodeću poslovnu školu u jugoistočnoj Europi. Tome u prilog govori i AMBA akreditacija koju posjeduje svega 300 škola u svijetu, što čini manje od dva posto škola u ukupno 70 zemalja. MBA diplomu do sada je steklo 2500 polaznika, što predstavlja najveću MBA alumni zajednicu u regiji, a kroz korporativne programe akademije prošlo je više od 20.000 top menadžera. Ono što školu čini posebnom je vrhunski tim inozemnih predavača, koji su istovremeno konzultanti koji rade za neke od najvećih organizacija u svijetu. 

Prijavite se na besplatnu Experience EMBA radionicu - Scenario Planning!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije