Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burze

Ulagači na azijskim burzama oprezni, očekuje se potez Feda

burza japanska
arhiva VL
20.09.2010.
u 08:47

Očekivanja su da će Fed odgoditi nove mjere za poticanje gospodarstva jer su posljednji makroekonomski podaci bolji od očekivanja.

Na azijskim burzama početak tjedna počeo je s oprezom, uz tek mali rast na većini burzi, javlja Reuters. Oprez je izražen zbog najavljene sjednice Feda, američke središnje banke, ali i zato što se ulagači plaše novih intervencija japanskih monetarnih vlasti.

Očekivanja su, naime, da će Fed odgoditi nove mjere za poticanje gospodarstva jer su posljednji makroekonomski podaci bolji od očekivanja. No, ako se i uvedu nove mjere, pojedini analitičari smatraju da to ne bi trebalo shvatiti negativnim signalom o stanju gospodarstva, nego želju središnje banke da podupre oporavak. A tada bi se ulagači  počeli opet usmjeravati na ulaganje u dionice.

S druge strane, japanska središnja banka mogla bi ponovno intervenirati na tržištu ako jen opet počne jačati prema dolaru. Prošloga je tjedna Bank of Japan prvi put nakon šest godina intervenirao na tržištu prodajom jena. Naime, tečaj je dolara prvi put nakon 15 godina pao ispod razine od 83 jena.

Jutros je tečaj dolara prema japanskoj valuti stabilan, dok je euro blago porastao prema dolaru.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Karmelićanka
21:41 20.09.2010.

Kakva slika... Kinezi zelenom bojom označavaju minus, a crvenom plus...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije