Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eko Kraš

U Bratini uskoro ekopark "težak" 3,5 milijuna eura

'10.06.2011., Eko selo Bratina - Sredisnja proslava tvrtke Kras za poslovne partnere, predstavnike medija i zaposlenike povodom 100. obljetnice ove najvece hrvatske konditorske kompanije u novoizgradj
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
10.06.2011.
u 18:33

Kriza u RH tek će se produbljivati. U takvim uvjetima biti živ, rasti, širiti se, konsolidirati biznis i raditi iskorake poput ekoparka Bratina sigurno je velik uspjeh, rekao je Vidošević.

To nije osnovna djelatnost Kraša, niti će to ikada biti. No, svakako je dio društvene odgovornosti i jednog novog, zdravijeg načina života, kakav pružamo ne samo našim zaposlenicima nego i gradu Zagrebu i njegovoj okolici te potvrda snage našega brenda u regiji koja izlazi iz naše kvalitete i korespondira s njime – kazao je čelnik uprave Kraša Nadan Vidošević, koji je danas u povodu 100. obljetnice jedne od najdugovječnijih tvrtki u regiji poslovnim partnerima, medijima i zaposlenicima predstavio projekt Kraševa ekoparka Bratina.

Eko i samo eko

Prema riječima prokuristice Kraša Marice Vidaković, projekt koji na jesen čeka i službeno otvaranje težak je 3,5 milijuna eura, a prostire se na čak 5 milijuna četvornih metara, koje je Kraš kupio 2006. kako bi si osigurao prostor za budući razvoj. No, prije dvije godine odlučeno je da se na imanju organizira ekološka proizvodnja i poslovanje na ekološki prihvatljiv način, pa ekopark nudi i svojevrstan hommage jednom od najprepoznatljivijih Kraševih brendova Životinjskom carstvu sa živim domaćim i divljim životinjama. Ima i ekofarmu krava, smještajni kapacitet za oko 60 osoba u drvenim kućicama s apartmanima, restorane... čak i crkvu, što Bratinu čini i idealnim odredištem za obiteljske izlete, svadbe... Zahvaljujući postojećoj infrastrukturi (sve je toliko modernizirano da se i navodnjavanjem upravlja daljinski iz Zagreba!), namijenjen je i poslovnim susretima.

Vjerni konzervativnosti

No, kad završi investicijski ciklus, projekt ide u komercijalnu eksploataciju, a Kraš će se vratiti svome "core" biznisu, s time da će sve u Bratini i dalje morati biti u službi marketinške potpore Krašu, napominje Vidaković. "Danas nisu takva vremena niti smo toliko bogati da svaki dio svog kapitala ne stavimo u funkciju stvaranja profita", dodao je pak Vidošević, najavivši i gradnju sportskog kampusa, gdje bi se pripremala i hrvatska nogometna vrsta, umjesto u Sloveniji, a potom i njegovu internacionalizaciju. Govoreći o planovima poslovanja Kraša u ovoj godini, Vidošević kaže kako se nada da će Krašu njegova konzervativnost, koju su mu svojedobno spočitavali, pomoći da preživi i izađe iz krize kao pobjednik.

– Kriza u RH zapravo nije ni počela i tek će se produbljivati. U takvim uvjetima biti živ, funkcionirati, rasti, širiti se, konsolidirati vlastiti biznis i raditi iskorake poput ekoparka Bratina sigurno je velik uspjeh – rekao je.

Komentara 18

OB
-obrisani-
19:09 10.06.2011.

Nadane Kradane,.....supcino pokvarena.

VA
vatra
19:27 10.06.2011.

ne pada mi na pamet braniti Nadana , međutim u jednom je u pravu. kriza kod nas tek počinje. ljudi jeste li vi svjesni da će veliki dio Hrvata biti kruha gladan?

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
19:12 10.06.2011.

Nadan je naš veliki poduzetnik po bogatstvu jednak s Čobankovićem Idemo Dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije