Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Samsung ostvario snažnu dobit zahvaljujući dobroj prodaji televizora

Samsung OLED prozirni laptop
engadget
31.01.2010.
u 20:51

To je prvi put da je Samsung u jednom kvartalu prodao više od 10 milijuna televizora, a prodaja mobitela porasla je 16 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

Samsung Electronics objavio je kako je u posljednjem kvartalu prošle godine ostvario snažnu dobit zahvaljujući ponajviše prodaji televizora s ravnim ekranom i mobilnih telefona. 

Neto dobit kompanije u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju iznosila je 2,7 milijardi dolara, a Samsung je prodao gotovo 11 milijuna komada televizora s ravnim ekranom, te više od 69 milijuna komada mobitela.

To je prvi put da je Samsung u jednom kvartalu prodao više od 10 milijuna televizora, a prodaja mobitela porasla je 16 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

Iz Samsunga su poručili kako u ovoj godini očekuju još bolje rezultate kao posljedicu gospodarskog oporavka. Ostvareni podaci izbacili su Samsung na mjesto drugog svjetskog proizvođača mobitela, odmah iza finske Nokije. 

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:11 31.01.2010.

A9 hrvatski ne postoji ! Postoji iskljucivo Srpski sa razlicitim govornim devijacijama !

OB
-obrisani-
21:38 31.01.2010.

snažnu dobit = veliku dobit s ravnim ekranom = s ravnim zaslonom 2,7 milijardi dolara = 2,7 milijarda dolara 11 milijuna komada televizora = 11 milijuna televizora 69 milijuna komada mobitela = 69 milijuna mobitela odnosu na isto razdoblje godinugodinu ranije = u odnosu na isto razdoblje prethodne godine drugog svjetskog = drugoga svjetskog

RA
Raven
21:43 31.01.2010.

evo i ja moram nabaviti taj prozirni tv:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije