Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimizam

Rusi i Kinezi i dalje žele kupiti DIP

12.06.2013. Karlovac - Radnici drvne industrije DIP vec mjesecima nisu dobili placu, unatoc tome njih nekolicina jos uvijek dolazi na posao.Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: ilustracija
11.04.2015.
u 16:15

Radnici su u ožujku dobili prvi novac nakon kraja 2012., tri zadnje plaće

Uvjerena sam da će DIP do kraja godine ponovno raditi i da će u njemu posao dobiti neki od bivših radnika. Ima zainteresiranih stranih ulagača, od Rusa do Kineza, koji su već htjeli kupiti DIP, ali su odustali jer je država DIP-u i blokirala račun, optimistična je Zora Radetić, predsjednica Sindikata radnika u trgovini.

Uvjet je zapošljavanje

Vjeruje da će već na sljedećoj sjednici Odbora vjerovnika DIP-a donijeti odluka o prihvaćanju ponude ulagača koji će pokrenuti proizvodnju parketa u Karlovcu, što je DIP sa stotinjak radnika radio zadnjih nekoliko godina prije problema. Zoran Mihajlović, stečajni upravitelj, potvrđuje da ponuda postoji, pa i sam vjeruje da će proizvodnja uskoro opet biti pokrenuta.

– Uvjet za potencijalnog ulagača je da ponovno zaposli bivše radnike DIP-a – kazao je Mihajlović.

Radnici, pak, kažu da više ni u što ne vjeruju, jer je toliko lažnih obećanja i loših poslovnih odluka godinama uništavalo tvornicu da više nemaju vjere u sretne trenutke.

– Prošli smo mjesec, prvi put nakon kraja 2012., dobili neki novac od DIP-a. Od države smo dobili tri zadnje plaće, u mojem slučaju to je nešto više od 20.000 kuna. Ne znam bih li zbog toga plakala ili se smijala nakon svega! – kazala nam je jedna od bivših radnica. Iako plaće nisu dobili od kraja 2012., radnici DIP-a sve do lanjskog kolovoza, kada je otvoren stečaj, bili su kao čardak ni na nebu, ni na zemlji. Išli su na posao, plaće nije bilo, no nisu se mogli prijaviti na burzu ili tražiti bilo kakvu pomoć, jer su službeno – bili zaposleni.

Ukidanje ovrha

– Pokušat ćemo vratiti na posao radno sposobne ljude kojima nekoliko godina nedostaje do mirovine, ili barem jednog bračnog partnera. Pokušavamo sudskim procesima ukinuti neke ovrhe nad imovinom DIP-a i otvoriti put ulagaču za najam prostora kako bi došlo do proizvodnje – dodala je Z. Radetić. Zoran Mihajlović potvrđuje da je 65 radnika u ožujku od Agencije za radnička potraživanja dobilo oko milijun kuna.

>> DIP Karlovac ide u stečaj, radnici sada žele ‘svoju’ tvrtku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije