Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Otvoren natječaj za šefa HGK

Uvjet za novog predsjednika HGK je i aktivno znanje engleskog jezika te da nije kazneno osuđivan za kaznena djela protiv gospodarstva niti se protiv njega vodi kazneni postupak.
03. siječnja 2018. u 07:12 0 komentara 335 prikaza
Luka Burilović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK, u mandatnom razdoblju 2018. do 2022. godina. Još nije poznato hoće li biti protukandidata sadašnjem predsjedniku Luki Buriloviću, a eventualni pretedenti na tu funkciju imat će osam dana za slanje prijava koje u pisanom obliku moraju dostaviti do 10.siječnja.

Kina Hrvatska gospodarska komora otvorila predstavništvo u Šangaju

Predsjednik HGK može biti ugledni gospodarstvenik ili gospodarski stručnjak, a kandidati moraju imati završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno visoku stručnu spremu, kao i najmanje deset godina radnog staža od čega najmanje deset godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu.

Uvjet za novog predsjednika HGK je i aktivno znanje engleskog jezika te da nije kazneno osuđivan za kaznena djela protiv gospodarstva niti se protiv njega vodi kazneni postupak. Prijava mora sadržavati i program rada, odnosno “viziju budućeg rada HGK temeljeno na odredbama Statuta HGK”, stoji u natječaju.

Zanimljivost javnog poziva je i da bi se kandidati odmah trebali odrediti žele li mandat odrađivati kao volonteri ili profesionalci, odnosno žele li za obavljanje te funkcije primati plaću koja se kreće oko 17 tisuća kuna. HGK i dalje ima obvezno članstvo pa svaka tvrtka mora plaćati članarinu Komori, ali njih 97 posto plaća oko 42 kune mjesečno, odnosno oko 500 kuna tijekom godine. Burilović je na funkciju izabran 3. ožujka 2014. godine, a stupio je na funkciju 1. travnja 2014. Naslijedio je Sabinu Škrtić, koja je preuzela dužnost kada je nakon 18 godina na čelnoj poziciji smijenjen Nadan Vidošević. 

Zagreb: Na Trgu bana Josipa Jelačića otvorena 20. akcija Kupujmo hrvatsko Luka Burilović: 'Svako dijete danas zna za akciju 'Kupujmo hrvatsko'' Kupujmo hrvatsko Hrvatska gospodarska komora Kupujmo hrvatsko je stil života – 365 dana u godini Hrvatska gospodarska komora Znakovi kvalitete Kako znate kupujete li doista kvalitetno i domaće?
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.