Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mastercard povećava ulaganja u Europi kako bi potaknuo što brže širenje fintech industrije

Mastercard povećava ulaganja u Europi
Foto: Promo
1/7
21.05.2018.
u 10:37

Mastercard pokreće inicijativu Accelerate kao potporu daljnjem razvoju fintech tvrtki

Mastercard je pokrenuo novu inicijativu Accelerate koja će doprinijeti širenju i daljnjem rastu brzo razvijajuće fintech industrije koja predstavlja i jedno od područja kojima je kompanija posvećena. Inicijativa je osmišljena kako bi podržala ciljeve fintech tvrtki, i to kroz prilagođene programe podrške koji uključuju pristup uvidu, alatima, tehnologiji i investicijama za potporu inovacijama. Osmišljena tako da funkcionira paralelno s uspješnim programom StartPath, inicijativa Accelerate proširuje i produbljuje angažman kompanije u fintech zajednici, uključujući i iduću generaciju digitalnih banaka.

Kako bi se podržalo širenje na tržištu, inicijativa će podrazumijevati i angažman specijaliziranih stručnjaka za licenciranje iz kompanije Mastercard, pristup znanjima iz segmenta financijskih usluga te povezivanje sa sveobuhvatnim sredstvima za obradu. Resursi će uključivati ​​uslugu Mastercard Advisors, namijenjenu za uvid u podatke i njihovu analizu te podršku pri provedbi na tržištu. Program također pruža tržišne resurse za strateška ulaganja, ali i zahtjeve za investiranje u početnoj fazi.

Foto: Promo

„Stvaranje ove platforme još je jedan korak prema našem dugoročnom cilju da se pozicioniramo kao najpoželjniji partner fintech tvrtki diljem svijeta“, izjavila je Ann Cairns, potpredsjednica kompanije Mastercard. „Na globalnoj razini, fintech zajednica je jedna od najživljih i najbrže rastućih, a Mastercard se obvezao da će joj pomoći iskoristiti svoj puni potencijal. Zahvaljujući bogatom iskustvu te pružanju podrške sektoru financijskih usluga, Mastercard je u idealnoj poziciji da potakne fintech kompanije na daljnji rast.“

Mastercard je već dugi niz godina posvećen fintech sektoru pa tako nekadašnje pionire na tom području, a danas globalne brandove, potiče na strateška partnerstva. Kompanija trenutno podržava preko 30 novonastalih digitalnih banaka samo u Europi. Osim toga, istraživanje koje je Mastercard proveo ne pokazuje samo da potrošači sve češće koriste digitalno bankarstvo, nego i da imaju sve veća očekivanja od njega. Tržišne prilike za ambiciozne tvrtke u području digitalnog bankarstva i fintech sektora očigledno su povoljne, a Mastercard im je spreman pomoći da ih u potpunosti iskoriste.

www.mastercard.com

Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije