Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Kraš-ESOP: Kappa Star nije nam uputio ponudu za kupnju dionica

Srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limiteda, koji je uz Braću Pivac figurirao kao najizgledniji preuzimatelj Kraša, ocijenio je da su Braća Pivac i ESOP djelovali usklađeno.
27. studenoga 2019. u 22:46 2 komentara 393 prikaza
Kraš
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kraš-ESOP, čiji su članovi radnici-dioničari Kraša, priopćio je u srijedu kako mu Kappa Star Limited srbijanskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, nije uputio ponudu za kupnju njegove imovine, odnosno dionica.

Nebojša Šaranović i Kraš Kompanija Nebojše Šaranovića: 'Upozoravali su nas na sinkronizirano djelovanje Pivca i Kraš ESOP-a'

Reagirajući na medijske napise prema kojima je Kappa Star ponudio članovima Kraš-ESOP-a 1.075 kuna za dionicu, u Kraš-ESOP-u navode da je jedina ponuda koju je Kraš-ESOP zaprimio, ponuda Mesne industrije braće Pivac, i to dana 23. studenog 2019. godine u kojoj ističe zainteresiranost za daljnje stjecanje dionica Kraša, koje bi im omogućilo efikasno provođenje strateških ciljeva u pogledu Kraša koje je istaknula u ponudi za preuzimanje.

"Budući da je društvo MI braća Pivac d.o.o. prihvatilo sve uvjete Kraš-ESOP-a, sklopljen je ugovor o prodaji i prijenosu dionica, kao i sporazum o socijalnom partnerstvu", kaže se u priopćenju.

Napominje se kako je Kraš-ESOP društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u Krašu d.d. i njegovim povezanim društvima te da su bili informirani i konzultirani prije donošenja odluka, u skladu s propisima koji reguliraju djelatnost društva.

Zgrada Kraša RADNICI PRODALI SVOJE DIONICE Bitka za Kraš gotova, Braća Pivac preuzela kontrolu nad tvrtkom

Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili su u subotu, 23. studenoga, ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica, čime je MI Braća Pivac stekla kontrolni dionički paket u Krašu.

MI Braća Pivac kupila je od Kraš-ESOP-a, odnosno od malih dioničara-Kraševih radnika, 276.441 redovnu dionicu, koje predstavljaju 18,44 posto temeljnog kapitala Kraša.

Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238,1 milijuna kuna za sve dionice.

Srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limiteda, koji je uz Braću Pivac figurirao kao najizgledniji preuzimatelj Kraša, ocijenio je da su Braća Pivac i ESOP djelovali usklađeno.

To sinkronizirano djelovanje je, po njegovim riječima, formalno potvrđeno potpisom ugovora.

ITA, Coronaviruskrise, Italien
Znanstvena analiza
Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
  • Avatar Samo Pozitiva
    Samo Pozitiva:

    i opet HANFA istrazuje ali ne vidi nista sporno. koaj smo mi banana od drzave i sustava.

  • Mimosvit:

    Lažu. Na burzi je stalno bio postavljen nalog za kupnju 70000 dionica po 1050 kn i mogli su prodati po boljoj cijeni. Kao što su napravili neki iz top 10 kad su saznali za dogovor. Hanfa je samo privjesak zločinačke ... prikaži još!e organizacije kao i sve drugo u ovoj državi.