Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompanija Nebojše Šaranovića:

'Upozoravali su nas na sinkronizirano djelovanje Pivca i Kraš ESOP-a'

Nebojša Šaranović i Kraš
Foto: Kappa Star/Žarko Bašić/Pixsell
1/3
23.11.2019.
u 17:27

- Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski dioničar u krašu, čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobit kompanije i radnika, navodi se u priopćenju

Kappa Star Limited, kompanija Nebojše Šaranovića oglasila se prvi put u javnosti otkako je objavljeno da je Kraš ESOP prodao sve svoje dionice Mesnoj industriji braće Pivac, te su tako postali većinski vlasnici Kraša. 

- Od početka su nas upozoravali na sinkronizirano djelovanje Mesne industrije Pivac i KRAŠ ESOP-a, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuju takve špekulacije. To sinkronizirano djelovanje je formalno potvrđeno potpisom ugovora - ističu iz Kappa Stara Limiteda. 

- Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski dioničar u krašu, čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobit kompanije i radnika, navodi se u priopćenju, prenosi Telegraf.rs.  

Podsjećamo, Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, doznaje Večernji list. Time su Pivci preuzeli Kraš jer će nakon transakcije imati sveukupno 49,18 posto dionica tvrtke, ali većinu dionica s pravom glasa. Radnicima Kraša, koji su udjeličari u Kraš ESOP-u Pivci će platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se zadržati sva radnička prava na dulji rok. Također ne smiju prodati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava, koja su veća nego ona sadržana u Zakonu o radu.
 

Komentara 11

DU
Deleted user
18:20 23.11.2019.

Ovo nekažnjeno pranje novaca od strane ovog srpa je nedopustivo.

PA
pax5
19:09 23.11.2019.

Glavno da ostaje hr vlasništvo...

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
17:55 23.11.2019.

Pivac i sve njegove firme PPK, ravlić, vajda i dr. su firme koje obilazim u velikom luku, je mi se ne jede meso iz EU otpisa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije