Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Karavan Orkestar uveseljava djecu, a turisti će inovativno upoznavati Zagreb i pratiti Sinjsku alku

Karavan Orkestar uveseljava djecu
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
20.04.2018.
u 09:02

Sjajnih ideja nikad ne nedostaje, samo je pitanje kako doći do sredstava za njihovo ostvarenje

Karavan Orkestar jedan je od programa Crvenih nosova, Klaunovadoktora, odnosno profesionalnih umjetnika koji u bolnicama i socijalnim ustanovama razveseljavaju najmlađe štićenike, koji će ove godine imati 40 izvedbi za više od 400 djece. Odmah po završetku pilot faze brojne su rehabilitacijske ustanove pokazale interes za uključenje svojih korisnika u Karavan orkestar - istaknula je Nataša Vrhovec iz Crvenih nosova.

Kata Barišić, suvlasnica i jedna od pokretačica aplikacije Zagreb Time Travel (ZTT)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
- Za realizaciju planova u 2018. godini trebali smo podršku. U natječaju Moj Zaba Start (MZS) Zagrebačke banke uočili smo priliku da kvalitetu izvedbe programa Karavan Orkestra podignemo na najvišu razinu i mogućnost da sredstva iz natječaja usmjerimo na troškove organizacije i provedbe svih 40 izvedbi u 2018. godini, diljem cijele Hrvatske, kao i na izradu kvalitetnih kostima, koji prvi komuniciraju s osjetilima naših gledatelja - otkrila je Vrhovec. Da sjajnih ideja ima diljem zemlje, a da do sredstava za njihovu realizaciju nije lako doći, potvrdila je i Kata Barišić, suvlasnica i jedna od pokretačica aplikacije koja omogućuje drugačije iskustvo razgledavanja grada, Zagreb Time Travel (ZTT).

- Vjerujemo da ništa nije nemoguće. Potpora koju smo dobili u MZS-u nam je bila jako važna, možda čak i presudna za naš projekt jer nam je dala vjetar u leđa, sigurnost, podršku, promociju te omogućila da se možemo brže i bolje razvijati tako da bih svima preporučila da se prijave na natječaj - kazala je Barišić. Tu je i Viteško alkarsko društvo Sinj (VAD), koje se prošle godine misleći na gledatelje i brojne goste koji ne uspiju nabaviti ulaznicu za sinjsku Alku prijavilo na natječaj MZS i u kategoriji Kultura i znanost osigurali 100 tisuća kuna za nabavku led ekrana i digitalizaciju kulturne baštine. Ekrani na frekventnim lokacijama u Sinju svima koji Alku ne mogu gledati s trkališta sada omogućuju praćenje popularne igre.

-Zatvaranje financijske konstrukcije u bilo kojem projektu je najkompleksniji zadatak, no kvalitetno pripremljeni i dobro osmišljeni projekti uvijek naiđu na razumijevanje i potporu - poručili su iz VAD-a. Zagrebačka banka, inače, već 5 godina u 3 kategorije, poduzetništvu, znanosti i kulturi te društvu, nagrađuje inovativne i tržišno održive poduzetničke projekte, a fond nagrada iznosi gotovo milijun kuna. Prijave na ovogodišnje izdanje Moj Zaba Starta otvorene su do 12. lipnja 2018., dok će se finalisti proglasiti 20. rujna. Komisija u svakoj kategoriji izabere po 3 rada koji se natječu za 120 tisuća, 100 tisuća i 80 tisuća kuna, uz nagradu publike u iznosu od 30 tisuća kuna, što može biti odličan poticaj za konkretiziranje ideje o čijoj se realizaciji već dugo razmišlja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije