Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Dio tvrtki, bez obzira na krizu, najavljuje nova zapošljavanja u 2009.

06.12.2008.
u 12:48

Iako se u zadnje vrijeme govori o krizi na svim područjima, pa tako i na onima koja se odnose na zaposlenike (sigurnost njihova radnog mjesta, plaću), mnoge domaće tvrtke, naravno, one stabilne koje su sačuvale rezerve za teška vremena, najavljuju za sljedeću godinu nova zapošljavanja. U financijskom sektoru već su godinama traženi kadrovi, a izgleda da će se taj trend nastaviti. Jer ovih dana banke zbog organskog rasta već najavljuju rast zapošljavanja u sljedećoj godini.

No isto tako, svoje dobre rezultate neke banke dijele s osobama koje su ostale bez posla nudeći im odgodu otplate kredita, a što će u 2009. godini sigurno doći jače do izražaja. Jedan dio kompanija, pak, brigu vodi o plaćama, te razmišlja o tome zamrznuti ih ili barem nastaviti dijeliti bonuse kadru zaslužnom za bolji prihod. A bonusi, iako možda umjereniji, ne bi se trebali ukinuti, zbog zadržavanja potrebne motivacije.

Jednostavno rješenje bilo bi postizanje dogovora o štednji, što se u konačnici i ne mora vidjeti na plaći, no takvo što je gotovo nemoguće. Barem ne u onim tvrtkama u kojima čelnici do sada nisu imali dobru komunikaciju sa zaposlenicima. A takvih je puno.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije