Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dalekovodu 81 milijuna eura vrijedan posao u Norveškoj

Riječ je o gradnji 164 km duge dionice novog dalekovoda 420 kV Ålfoten – Moskog – Højanger – Sogndal.
26. rujna 2011. u 13:43 3 komentara 206 prikaza
dalekovod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dalekovod je dobio novi posao u Norveškoj vrijedan čak 81 milijun eura. Riječ je o gradnji 164 km duge dionice novog dalekovoda 420 kV Ålfoten – Moskog – Højanger – Sogndal, koji predstavlja južni dio voda 420 kV Ørskog – Fardal, izvijestili su iz Dalekovoda. 

Opseg radova na spomenutom objektu obuhvaća isporuku i montažu čelično-rešetkastih stupova, isporuku opreme te elektromontažne radove, kao i građevinske radove temeljenja stupova na dvije dionice: 420 kV DV Moskog – Sogndal (duljine 80 km) i 420 kV DV Ålfoten – Moskog (duljine 84 km). Osim navedenog, tenderom je predviđena i demontaža starog voda na pravcu na kojem će se nalaziti novi vod.

Investitor je STATNETT (Nacionalna elektroenergetska kompanija Kraljevine Norveške), a riječ je o jednoj od najvećih dosadašnjih investicija u dalekovode u Norveškoj kojom će se uspostaviti 285 km dugu energetsku vezu između transformatorske stanice u južnom dijela središnje Norveške i transformatorske stanice u sjevernom dijelu zemlje.

Dalekovodu je ovo već peti posao u Norveškoj.

– Dobivanje ovog posla te realno očekivanje novih – kako na ovom, tako i na ostalim tržištima na kojima je Dalekovod prisutan posljednjih godina – znači novi poticaj za naše društvo i jača uvjerenje da smo na pravom putu restrukturiranja kompanije te njene preorijentacije na energetski sektor i inozemna tržišta. Sve navedeno osnažuje naše pouzdanje da već prebrođujemo teškoće prouzročene krizom i recesijom koja je zahvatila kako domaće tržište, tako i cjelokupno okruženje, poručili su iz tvrtke.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • hrvat_knin:

    dobra vijest, daj Boze jos ovakvih vijesti. mozemo mi hrvati, mozemo, ali sami sebi smo najveci neprijatelji. mladi ljudi, neoptereceni politikom i prosloscu je jedino sto nas moze i treba spasiti.

  • Avatar Čobanković ( mlađi )
    Čobanković ( mlađi ):

    Zahvaljujući iznimnom zalaganju HDZa i J.Kosor Dalekovod je opet , dobio posao. Samo s HDZom HR napreduje i kriza je daleko iza nas