Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Bernardica Juretić ne radi više za IGH i Juru Radića

Jurini anđeli – Radića je napustila i druga bliska suradnica – Miroslava Rožanković
03. veljače 2012. u 08:45 2 komentara 2792 prikaza
'17.10.2010., Trogir - Bernardica Juretic, bivsa casna sestra i direktorica zajednice Susret, prva u Hrvatskoj pokrenula terapijske komune za ovisnike.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/3

Bernardica Juretić, poznatija kao sestra Bernardica, dala je otkaz u IGH, koji vodi Jure Radić. Kako neslužbeno doznajemo, Bernardica Juretić odlučila je otići iz IGH jer nije mogla raditi posao za koji ju je Radić u srpnju 2008. godine i doveo u tvrtku, a to je upravljanje ljudskim resursima.

Osim nje, Radića je napustila i Miroslava Rožanković, koju je Radić također prije tri godine doveo u IGH da mu bude glasnogovornica. I ona je otišla, doznajemo, jer nije mogla raditi svoj posao.

Teško stanje

Juretić i Rožanković bile su najbliže suradnice Jure Radića, koje su u IGH i došle na njegov osobni poziv. Bernarda Juretić dotad je vodila vladin Ured za suzbijanje zloporabe opojnih droga, a Miroslava Rožanković bila je dugogodišnja novinarka Vjesnika.

Njihov odlazak iz IGH govori o teškom stanju u toj tvrtki koja, otkako je hrvatsko gospodarstvo zapalo u krizu, pa zatim u recesiju, ima sve manje posla.

Dolazak Bernardice Juretić u IGH prije tri i pol godine bila je gotovo senzacija u medijima jer je riječ o jednoj od najpoznatijih osoba u Hrvatskoj angažiranoj u borbi protiv ovisnosti, a pritom i o bivšoj časnoj sestri.

Juretić je rođena 1963. godine, a zaredila se 1986. godine. Nakon završetka studija pa onda i magisterija iz psihologije, početkom devedesetih počinje u Splitu svoju borbu protiv narkomanije i osniva zajednicu "Susret".

Nakon toga pokreće osnivanje terapijskih zajednica, ženskih kuća i savjetovališta i u drugim dijelovima Hrvatske te u BiH.

No, 2001. godine na opće iznenađenje javnosti, odlučuje skinuti odoru časne sestre i napušta redovničku službu. Nakon toga zapošljava se u vladinu Uredu za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga.

Rezanje plaća

A karijeru zatim nastavlja u IGH. Zašto je napustila Juru Radića, nije htjela odgovoriti, no doznajemo da se vraća u zajednicu "Susret" kako bi pomogla u njezinu radu te da bi uskoro trebala početi raditi na novom radnom mjestu.

Kako doznajemo od dobro upućenih, Radićevu tvrtku u zadnje vrijeme nisu napustile samo njegove najbliže suradnice, nego odlaze ljudi i koje je on poslao na školovanje u inozemstvo jer su dobili bolje poslovne ponude. Teško stanje u tvrtki zbog nedostatka posla, strahuju, moglo bi dovesti do negativne selekcije kadrova jer ostaju samo oni koji ne mogu naći drugi posao. Plaće su unatoč svemu i dalje redovite, ali dosad su smanjivane tri puta, ukupno otprilike 20 posto, a Radić je najavio i novo rezanje.

Jure Radić nije jučer odgovarao na naše pozive pa je izostao njegov komentar.

Poznavala je Radića kad je on bio minist

Poznavala je Radića kad je on bio ministar, a ona časna sestra

Bernarda Juretić nije htjela govoriti o svom odnosu s Jurom Radićem i razlozima otkaza, odnosno sporazumnog raskida radnog odnosa, koji je stupio na snagu krajem prošle godine. Kad je počela raditi u IGH, u medijskim istupima kazala je kako Radića dugo poznaje jer je i kao ministar obnove pomagao zajednici \"Susret\". Iz vladina je Ureda otišla, kazala je, nezadovoljna time što nije prerastao u središnji ured.

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere