Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frankfurt Auto Show

Počelo odbrojavanje do dizanja zastora s prestižne pozornice

audi sport quattro
Foto: Audi
1/4
07.09.2013.
u 11:43

Jedan od dva najveća i najcjenjenija salona automobila na svijetu u utorak se otvara za novinare, a od četvrtka će ga moći razgledati i posjetitelji

Frankfurt Auto Show u utorak ujutro vrata bi trebao otvoriti novinarima, a od četvrtka do 22. rujna oko sto svjetskih premijera, uz čitavu gamu automobila svih proizvođača, moći će razgledati i posjetitelji. Proteklo je izdanje salona – koje je vidjelo 928.100 posjetitelja - imalo 89 premijera, pa ni ovogodišnje ne bi trebalo zaostajati. Iako će sigurno biti i nekih iznenađenja, većinom se već danima, čak i tjednima zna koji će se modeli boriti za titulu zvijezde frankfurtskog salona, jednog od dva najvažnija i najveća događaja te vrste u svijetu. Renault bi tako u Frankfurtu premijerno trebao izložiti novi Megane, a očekuje se i konceptni automobil koji je zapravo predložak za novu generaciju jednovolumena.

Iako je riječ o konceptu koji nije predviđen za serijsku proizvodnju, na Opelovom štandu najveću će pažnju sigurno privući Monza. Koncept coupea plijeni atraktivnom pojavom, tehnološkim inovacijama, ali i činjenici da se radi o predlošku za sve buduće Opelove modele. Opel će pokazati i novu Insigniju, Škoda novi Yeti i najsnažniju Octaviju u povijesti češke marke. Kod Dacije najvažniji model je novi Duster. Peugeotova svjetla reflektora bit će uperena su u novu generaciju kompakta 308, ali i u njegovu sportsku inačicu. Volkswagen predstavlja Golf R, najbrži Golf u svojoj povijesti. Ima 300 konjskih snaga i 380 Nm okretnog momenta. Novi japanski karavan Honda Civic Tourer razvijen je i dizajniran u Europi, a ima jedan od najvećih prtljažnika u klasi (624 litre).

U sklopu proslave 30. rođendana modela Sport Quattro, Audi će predstaviti njegovog nasljednika. Koncept Audi Sport nastavlja tradiciju quattro pogona s plug-in hibridnim pogonom od 700 KS (4,0 V8 TFSI i elektromotor), uz 800 Nm okretnog momenta. Automobil do stotke ubrzava za 3,7 sekundi. Toyota će u Frankfurtu izložiti konceptnu sportsku hibridnu verziju Yaris-R. Pokreće je 1,6-litreni turbomotor od 300 konjskih snaga i 420 Nm okretnog momenta, u kombinaciji s dva snažna elektromotora koji daju još 120 KS.

Centralno mjesto Mazdinog štanda zauzet će nova ‘trojka’, dok će Hyundaijeva zvijezda biti novi i10, koji na tržište stiže potkraj godine. Mercedes premijerno predstavlja svoj prvi pravi mali crossover, GLA, dok Audi dovodi osvježeni A8. Među zanimljivostima salona je i model i3, prvi serijski BMW na struju koji u prodaju kreće odmah nakon frankfurtske premijere. U Njemačkoj se očekuje cijena od oko 35.000 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije