Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAN ZA ŽENEVU

Alfa Romeo 4C - skladno nabildan talijanski sportaš

alfa romeo 4c,portal (1)
Foto: Alfa
1/3
19.02.2013.
u 09:48

Kompaktni kupe sa stražnjim pogonom i centralno ugrađenim motorom predstavlja bit sportskog automobila

Za svjetsku premijeru na ženevskom se salonu automobila, početkom ožujka, spreman je i novi kompaktni Alfa Romeo model, odnosno konačna verzija poželjnog sportaša 4C. Coupe 4c - s pogonom preko stražnje osovine te s centralno smještenim motorom - u sportskim sjedalima može povesti dvije osobe. Novi Alfa Romeo 4C rezultat je iskustva stečenog s modelom Alfa Romeo 8C Competizione, proizvedenog u Maseratijevoj tvornici u Modeni. Na tržišta diljem svijeta izaći će tijekom ove godine, a trebao bi značiti i veliki povratak talijanske marke u Ameriku, te Alfin globalni rast.

Kompaktni sportaš vrhunske aerodinamike dug je manje od četiri metra, uz međuosovinski razmak manji od 2,4 metra. U širinu broji 200 centimetara, te je 118 cm visok. Pogoni ga novi 4-cilindarski 1750 aluminijski turbo benzinac s direktnim ubrizgavanjem i Alfinim TCT automatskim prijenosom s dvostrukom spojkom, koji se može pohvaliti malom težinom i velikom brzinom reagiranja. Stupnjeve prijenosa vozač može mijenjati i ručno, putem polugica smještenih iza kola upravljača.

Novitetu je ugrađen i novi Alfin DNA izbornik s dodanim četvrtim, trkaćim modom. Šasija je u potpunosti izrađena od karbona, a omjer težine i snage iznosi manje od četiri kilograma po konjskoj snazi. Iz svega ovoga jasno je da nabildani talijan predstavlja sve ono što od sportskog automobila očekujemo - performanse, tehnološku izvrsnost, stil.

>> Mazda će za Alfa Romeo proizvoditi novi roadster

Ključne riječi

Komentara 1

BA
baš
16:44 19.02.2013.

Ševrole neće zbog SS, a ovaj ne treba zbog 4C (možda su na ćirilici!?). Zagrebačke tramvaje neće jer im stakla idu u slovo U. Ajme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije