Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIROKRACIJA I KAZNE

Ako nemate ove dokumente u autu, prijeti vam kazna do 1000 kuna

Šibenik: Akcija Roadpol - pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa provodi se u cijeloj Europskoj uniji
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.05.2021.
u 10:27

Kaznu tako možete platiti ako nemate vozačku dozvolu, prometnu dozvolu, potvrdu o osiguranju vozila i Europsko izvješće o nesreći.

Jeste li sigurni da znate koje vam sve dokumente policija može zatražiti, a za koje biste mogli platiti novčanu kaznu u slučaju da ih nemate? Za one koji nisu sigurni, portal Automobili.hr objavio je kratak podsjetnik.

Kaznu tako možete platiti ako nemate vozačku dozvolu, prometnu dozvolu, potvrdu o osiguranju vozila i Europsko izvješće o nesreći. 

Ako vozite bez vozačke dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za izdavanje vozačke dozvole ili je pak ne pokažete na zahtjev policijskog službenika, to bi vas moglo stajati 300 kuna kazne. Nadalje, ako ne predočite policu osiguranja vozila prijeti vam kazna od 300 do 1.000 kuna.

Ono što mnogi često zaboravljaju je da za ostavljanje prometne dozvole u vozilu također možete biti kažnjeni. Propisana kazna za taj prekršaj je 300 kuna. Od 300 do 1.000 kuna kazne dobit će i vozač vozila koji na zahtjev ovlaštene službene osobe ne predoči Europsko izvješće o nesreći (Zakon o obveznim osiguranjima u prometu čl. 66. st. 2.), a potencijalna kazna vozačima prijeti i ako se od vozača zatraži Potvrda eko testa, a nema je.

No slične zahtjeve, ali i drugačije kazne imaju i u drugim europskim državama, tako da po tom pitanju Hrvatska nije izuzetak

 

>> Pogledajte i ovaj video: U Njemačkoj će vas u prometu kazniti ako vozite sporo, a u Rusiji ako niste oprali auto!

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Darko zg
Darko zg
12:41 29.05.2021.

Takve zakone može napisati,samo onaj koji je u Mostaru kupio diplomu

ST
struj
12:05 29.05.2021.

Kolika je kazna ako nemaš auto?

ST
stefj
11:57 29.05.2021.

Birokracija opravdava svoje postojanje, a kazne se pišu da bi se punio proračun. Kakve veze ima da li čovjek nosi eko test ili ne ako svatko tko te ima pravo zaustaviti može jednostavno provjeriti da li je sve u redu?... Zapravo ga ne treba niti zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije